Κικίλιας: «Το ΕΣΥ αντέχει την πίεση του κορονοϊού»

Τετάρτη σήμερα (25/11) και έτσι υπάρχει η live ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αυτή τη φορά στην ενημέρωση συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου.

Ο υπουργός Υγείας, επανέλαβε κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ότι αυτός ο ιός είναι «φονικός». Αναφέρθηκε ειδικά στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποιώντας ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 633 κρούσματα εκεί. «Είναι εμφανές ότι το Σύστημα Υγείας πιέζεται παντού. Όμως αντέχει. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το προσωπικό. Εκεί που άλλα κραταιά συστήματα δεν αντέχουν, το ΕΣΥ αντέχει. Αυτό το χειμώνα που έρχεται, η Ελλάδα δεν θα σωθεί με μεγάλα λόγια, αλλά με μεγάλες πράξεις, όπως αυτές που κάνουν οι γιατροί και το προσωπικό».

Ο κ. Κικίλιας προχώρησε στην παρουσίαση του ΕΟΔΥ. Αναλύθηκε η διαδικασία που αναφέρεται στην ανάπτυξη δράσεων για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη των νοσημάτων. «Είναι εμφανές ότι ο ΕΟΔΥ είναι μέσα στην κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Δείτε ακόμα:  AstraZeneca: Ποιοι να κάνουν τη 2η δόση - Τι ανέφερε ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος (βίντεο)

Αναφορικά με τις ενέργειες που έκανε ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο που δημιουργήθηκε γι’ αυτό τον σκοπό. Επίσης, Συγκροτήθηκαν κινητές ομάδες υγείας ειδικού σκοπού,, ενώ έγιναν και 947 προσλήψεις. Έως τώρα έχουν γίνει 17.630 δράσεις και έχουν διεξαχθεί 550.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Συνολικά, έχουν γίνει στη χώρα 2,2 εκατ. τεστ για κορονοϊό».

Οι δράσεις που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ έγιναν στο ΜΕΤΡΟ, σε γηροκομεία, σε ξενοδοχεία, σε πύλες εισόδου της χώρας, σε δομές. «Στην στρατηγική μας, για την ιχνηλάτηση των τεστ, έχει συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό ο ΕΟΔΥ».

Δείτε ακόμα:  Φωτιά τώρα στην Εύβοια! (φωτό)

Γι’ αυτό και καθημερινά περίπου στις 6 το απόγευμα προκύπτει η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ.

lawandorder.gr