Κίνδυνος φυλάκισης για τον Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι αναμένει την απόφαση τους Ανώτατου δικαστηρίου στην έφεση που κατέθεσε και εκδικάστηκε το πρωί, αναφορικά με τους 21 μήνες που είχε δεχτεί για φοροδιαφυγή. Εάν αυξηθεί η ποινή στην διετία, θα πρέπει να εκτίσει.

Ο Λιονέλ Μέσι είχε καταδικαστεί σε δικαστήριο της Βαρκελώνης για φοροδιαφυγή. Εκείνος και ο πατέρας του Χόρχε, είχαν βρεθεί ένοχοι για απόκρυψη κερδών (4,1 εκατ. ευρώ) προερχόμενων από την διαχείριση των εμπορικών δικαιωμάτων του παίκτη. Η ποινή ήταν 21 μήνες φυλάκισης, δηλαδή εξαγοράσιμη, καθότι δεν ξεπέρασε τα δύο χρόνια (αυτό ισχύει στην Ισπανία).

Δείτε ακόμα:  Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Η ώρα και το κανάλι του Τελικού Κυπέλλου

Η πλευρά του Μέσι όμως κατέθεσε έφεση στο Ανώτατο δικαστήριο και αυτή εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης. Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο, αλλά η πλευρά της Εισαγγελείας ζήτησε να ισχύσει η υπάρχουσα ποινή και να μην αλλάξει κάτι, όπως ζητά ο Αργεντινός σούπερ σταρ.

Το πρόβλημα βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις με τις εφέσεις είναι ότι μπορεί να σου γυρίσουν μπούμερανγκ και η ποινή να αυξηθεί αντί να μειωθεί. Εάν λοιπόν συμβεί κάτι τέτοιο και περάσει τα δύο χρόνια από 21 μήνες που είναι τώρα, ο Μέσι θα πρέπει να εκτίσει, αν και αυτό θεωρείται τρομερά δύσκολο έως απίθανο.

Δείτε ακόμα:  Πρωταθλητής Αττικής στην ποδηλασία ο Δημήτρης Αθανασίου από το Νέο Βουτζά!

Πηγή: gazzetta.gr