Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη διασταύρωση της Λεωφόρου Γέρακα με την οδό Κεφαλληνίας, ένα σημείο που παραμένει εδώ και ημέρες χωρίς λειτουργικούς φωτεινούς σηματοδότες, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις πολιτών.
Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης του κ. Δημήτρη Καρανικόλα στην ομάδα «Γέρακας – Η πόλη μας», ο οποίος περιγράφει την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή:
«Άλλο ένα στη Λ. Γέρακα και Κεφαλληνίας, η οποία είναι μέρες τώρα χωρίς φανάρια. Οι οδηγοί αναγκάζονται να διασχίσουν κάθετα τη λεωφόρο, την ώρα που άλλοι κατεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα. Η ορατότητα είναι ήδη περιορισμένη λόγω των έργων. Και το χειρότερο; Διασχίζουμε τον δρόμο πεζοί για να πάμε τα παιδιά μας στο σχολείο. Είναι θέμα χρόνου να γίνει κάτι πολύ σοβαρό».
Στην ανάρτησή του ασκεί αυστηρή κριτική στη δημοτική αρχή, επισημαίνοντας την αδράνεια απέναντι σε έναν κίνδυνο που αφορά εκατοντάδες πολίτες καθημερινά:
«Αγαπητέ μας δήμαρχε και λοιποί παρατρεχάμενοι… Αν απλώς τρομάξει το παιδί μου από κάποιο τροχαίο που θα συμβεί δίπλα του – δεν μιλάω καν για γρατζουνιά – θα έρθω στο δημαρχείο ο ίδιος να σας υποβάλω τα σέβη μου και τα θερμά συγχαρητήρια. Μόνο ‘αγάπη’ θα πάρετε! Θα γίνει τόσο… θορυβώδης η επίσκεψη, που θα βγούμε και εκτός συνόρων. Αυτή η ανικανότητά σας είναι άξια συγχαρητηρίων δια ζώσης».
Ο κ. Καρανικόλας αναγνωρίζει την αναμενόμενη ταλαιπωρία λόγω των έργων, ωστόσο τονίζει ότι η έλλειψη φαναριών για τόσες ημέρες θέτει ανθρώπινες ζωές σε άμεσο κίνδυνο:
«Οκ τα έργα, οκ η ταλαιπωρία· με μαγικό ραβδί δεν γίνεται τίποτα. Όμως το να κινδυνεύουν τα παιδιά μας τόσες μέρες… ε, είναι δύσκολο να το χωνέψω. Η ανικανότητα έχει όρια – κι εδώ τα έχουμε ξεπεράσει».
Κλείνοντας, καλεί τον Δήμο να λάβει άμεσα μέτρα, πριν υπάρξει σοβαρότερο περιστατικό:
«Τώρα θα τα φτιάξετε; Θα βάλετε κάποιον δικό σας να κάνει τον τροχονόμο; Αν και αυτοί συνήθως προορίζονται για χαλαρές θέσεις βιτρίνα. Όπως και να ’χει, επειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, λάβετε μέτρα πριν γιορτάσουμε με… πυροτεχνήματα κάποιο κακό γεγονός. Αγάπη μόνο».
Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα ζητήματα οδικής ασφάλειας σε σημεία όπου γίνονται έργα, καθώς και την ανάγκη άμεσης παρέμβασης των αρμόδιων αρχών για την αποφυγή νέων ατυχημάτων.















































