Κινητοποίηση στο χώρο του ΧΥΤΑ Γραμματικού την Παρασκευή 5 Ιουνίου

Σε συμβολική κινητοποίηση στο χώρο του ΧΥΤΑ Γραμματικού, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, καλεί τους μαζικούς φορείς αλλά και κάθε κάτοικο της περιοχής, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Όπως επισημαίνει, πριν τη συμβολική κινητοποίηση στο συγκεκριμένο χώρο, θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία με τα ραντεβού ανά περιοχή να είναι:

Για τη Νέα Μάκρη: στις 6 μ.μ. στην εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου

Για το Μαραθώνα: στις 6.30 μ.μ. στην έξοδο προς Γραμματικό (στο My Market)

και για το Βαρνάβα: στις 6.30 μ.μ. στον Περιφερειακό του Βαρνάβα.

Σημειώνεται πως την ίδια μέρα, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Καλυβίων στις 6.30 μ.μ. απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος.

Στην ανακοίνωσή του (διαβάστε εδώ αναλυτικά), το Εργατικό Κέντρο «καλεί τους κατοίκους της περιοχής μας να υψώσουν για ακόμα μια φορά τη φωνή τους απέναντι στο αίσχος του ΧΥΤΑ Γραμματικού, ένα έργο που αποτελεί έγκλημα για το περιβάλλον και τις ζωές όλων μας» και ενώνει τη φωνή του «με τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής που δίκαια αγωνίζονται για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής που εδώ και δεκαετίες μολύνει την περιοχή τους και αποτελεί διαρκή και σοβαρή απειλή για την υγεία και τη ζωή», «με τη φωνή του λαού του Βόλου και της Δυτικής Θεσσαλονίκης που ζουν ήδη το έγκλημα της καρκινογόνου καύσης απορριμμάτων για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων! Το ίδιο έγκλημα προωθείται και στην Αττική από την κυβέρνηση και τη διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής» και «με τον υπόλοιπο λαό της Αττικής που διεκδικεί μέτρα αντιπυρικής προστασίας όπως στο Μάτι, που διεκδικεί να μη ζει δίπλα σε αυθαίρετα χωροθετημένους ΣΜΑ (Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) και σε “καζάνια του θανάτου”, όπως στο Περιστέρι, στους Αγίους Αναργύρους, στο Πέραμα, στο Κερατσίνι και αλλού».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως «τώρα είναι ώρα για αγώνα, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Όπως με τον αγώνα μας καταφέραμε τόσα χρόνια να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους για λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού, έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε».