Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία είναι επίσημος διακινητής προσφύγων» (video)

Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα στις δύσκολες ώρες που περνά από την ασφυκτική πίεση των μεταναστευτικών ροών που απελευθέρωσε η Τουρκία, στέλνει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την παρουσία της στον ακριτικό νομό της χώρας.

Μετά την επίσκεψή τους στο Φυλάκιο 1 στην Ορεστιάδα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβαίνουν σε δηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανέων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν προέρχονται από τη Συρία αλλά ζουν με ασφάλεια στην Τουρκιά, μιλούν άπταιστα τουρκικά. Το καθήκον μου είναι να υπερασπίσω τα δικαιώματα της χώρας μας».

Ο ίδιος τόνισε ότι «θα περιφρουρήσω την κυριαρχία της χώρας μου και αυτό θα κάνω». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορα της και επέτρεψαν πάνω από 24.000 απόπειρες εισόδου στη χώρα.

Δείτε ακόμα:  Τα τελευταία λόγια της Φώφης Γεννηματά λίγο πριν φύγει από την ζωή

«Είδαμε από κοντά στη συμβαίνει εδώ. Και αυτή είναι μια: η Τουρκία κάνει πράξη την ομολογημένη απειλή της, να στέλνει χιλιάδες κατατρεγμένους ανθρώπους στην Ελλάδα. Παραβιάζει κατάφορα την κοινή δήλωση με την ΕΕ. Δυστυχώς, η Τουρκία έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών. Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα και την προστασία της χώρας μου. Κινούμαστε απολύτως στα πλαίσια του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το μήνυμα είναι ξεκάθαρο προς όλους: μην προσπαθείτε να μπείτε παράνομα στην Ελλάδα. Ένα διεθνές πρόγραμμα δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της μια χώρα».

Δείτε ακόμα:  Ανασφάλιστοι: Μπορούν να παίρνουν 360 ευρώ το μήνα - Ποια η διαδικασία