Κιβωτός: Ποιος είναι ο π. Ευάγγελος που υποστηρίζει τον π. Αντώνιο – Η σχέση του με την Ραφήνα

Θερμός υποστηρικτής του πατέρα Αντώνιου και της Κιβωτού, ο ιερέας Ευάγγελος Παπανικολάου, αγανακτισμένος ακούγεται στο παρακάτω βίντεο να στηρίζει τον ιδρυτή της Κιβωτού και να κάνει λόγο για κατήγορους του κόσμου.

Ο π. Ευάγγελος (που έχει και το ίδιο επίθετο) με τον π. Αντώνιο είναι γνωστός για την δράση του στο Καμερούν, τόσο ως ιερέας, όσο και ως γιατρός.

Είναι όμως και γνωστός αντιεμβολιαστής. Την περίοδο της πανδημίας είχε έντονη δράση στο διαδίκτυο με βίντεο περί εμβολιασμών.

Δεν ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών αλλά στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Γεννήθηκε στη Μάνδρα Αττικής. Αποφοίτησε από το Τζάνειο Πειραματικό Πρότυπο Γυμνάσιο Πειραιά.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών (Παθολογία), απόφοιτος Θεολογικής σχολής Αθηνών και καθηγητής Φυσιολογίας ΤΕΙ Αθηνών.

Από το 2004,ως Ιατρός, επισκέπτεται το Καμερούν με ανθρωπιστική αποστολή.

Η γυναίκα του και πρεσβυτέρα είναι επίσης γιατρός, παιδίατρος στην ειδικότητα. Είναι εκείνη που φαίνεται σε βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, να εξετάζει τον γιο του πατέρα Αντωνίου στο αυτοκίνητο, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στο κοινό.

Ο ιερέας ακούγεται στο βίντεο έξαλλος να αναφέρεται στην έξωση της οικογένειας του πατέρα Αντωνίου από την “Κιβωτό του Κόσμου”. Δηλώνει αγανακτισμένος από την εικόνα του παιδιού του π. Αντωνίου που εξετάζεται από την παιδίατρο -πρεσβυτέρα του, στο αυτοκίνητο!

Ακούστε τι λέει στο βίντεο που ακολουθεί:

Πριν από περίπου δύο χρόνια ο π. Ευάγγελος μιλώντας ενώπιον πιστών στον περίβολο του ιερού ναού Αναλήψεως του Κυρίου στη Ραφήνα, όπου βρίσκεται το παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου ανήμερα της γιορτής του με θέμα «Οι Άγιοι Πάντες, δια Πίστεως κατηγωνίσαντο Βασιλείας» προκάλεσε αίσθηση με τα όσα ανέφερε.

Πιο συγκεκριμένα σχετικά με την τότε απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί ο ιερέας είπε μεταξύ άλλων:

«Και να πάμε και λίγο στην Αγιά Σοφιά που έχετε στεναχωρεθεί. Δόξα σοι ο Θεός που την έκανε τζαμί. Δεν μου λέτε ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο μπαίνανε στην Αγιά Σοφιά; Άπειροι. Με το κωλοβράκι να μπαίνει μέσα στο σημείο. Ψέματα λέω; Γιατί την είχανε μουσείο. Μπαίνανε όλοι οι άχρηστοι μέσα, βρωμεροί και τρισάλθιοι, όλοι οι τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου χωρίς να σέβονται τίποτα. Τίποτα δε σεβόντουσαν. Τώρα θα βγάλεις τα παπούτσια σου να μπεις μέσα. Θα μπεις μέσα γυμνός; Όχι. Θα σου φοράνε το ρουχαλάκι το τουρκικό και θα μπεις μέσα μια χαρά ντυμένος, χανουμάκι. Θα φορέσεις και τη μπούργκα να μπεις μέσα. Δε σου άρεσε με ρούχα να μπεις μέσα, αλλά γυμνωνόσουνα. Μήπως η μετατροπή σε τζαμί έγινε για διόρθωσή μας και δεν είναι κατάρα;».

Οι δηλώσεις του Έλληνα Ιερέα έγιναν θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ και η ελληνική έκδοση του TRT, αναφέρθηκε στο θέμα αναμεταδίδοντας το σχετικό βίντεο με πηχυαίο τίτλο: «Έλληνας Ιερέας : Αν δεν ήταν οι Τούρκοι η Αγία Σοφία θα είχε πέσει».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συγκεκριμένη ομιλία του ιερωμένου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Άγιο Παίσιο, όπως και το σημερινό ρεπορτάζ του Mega

Με πληροφορίες από iellada.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.