Κιβωτός του Κόσμου: 350.000 ευρώ βρήκαν στο χρηματοκιβώτιο – «Τα είχα για να τα μετρήσω», είπε η πρεσβυτέρα – Άδεια η θυρίδα!

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τα χρήματα που βρέθηκαν από την οικονομική αστυνομία στο χρηματοκιβώτιο που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα μέσα στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στον Κολωνό. Το ποσό που περιείχε, είναι σοκαριστικό.

Τα μετρητά χρήματα που βρέθηκαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο, λοιπόν, το οποίο βρισκόταν σε ένα από τα διαμερίσματα της κεντρικής δομής της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό είναι 350.000 ευρώ!

Σχεδόν δηλαδή όσα έχουν εντοπιστεί στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, οι οποίοι και έχουν δεσμευτεί από την οικονομική αστυνομία.

Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο σοκ είναι η «δικαιολογία» που είπε η πρεσβυτέρα όταν οι αστυνομικοί τη ρώτησαν πως βρέθηκαν τόσα χρήματα μέσα στο χρηματοκιβώτιο. «Τα είχα για να τα μετρήσω», είπε!

Στους δε λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, σύμφωνα με αποκάλυψη του Live News, έχουν εντοπιστεί 15 εκατομμύρια ευρώ και τα χρήματα αυτά ήταν άμεσα προσβάσιμα από την παπαδιά, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών.

Σύμφωνα με την ίδια αποκάλυψη, ενώ μερικές μέρες πριν είχε “αδειάσει” μια από τις δυο θυρίδες που διαθέτει, η πρεσβυτέρα κατέθεσε, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου. Σημειωτέον ότι η Οικονομική Αστυνομία αποφάσισε να δεσμεύσει και να “ανοίξει” τους προσωπικούς λογαριασμούς (με καταθέσεις σχεδόν 300.000 ευρώ) του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του αλλά όχι της ΜΚΟ.

Κενή η τραπεζική θυρίδα που άνοιξε η πρεσβυτέρα

Να σημειωθεί ότι, από τον έλεγχο που έγινε στη θυρίδα σε τράπεζα στον Κολωνό, κατόπιν σχετικής άδειας, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήταν κενή. Υπενθυμίζεται ότι η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή είχε πάει στην εν λόγω θυρίδα στις 22 Νεομβρίου, δηλαδή την περασμένη εβδομάδα και αφότου είχαν γίνει οι αποκαλύψεις για τις καταγγελίες σε βάρος της Κιβωτού και του πατέρα Αντώνιου.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας που διεξάγουν την προανάκριση ενημερώθηκαν επίσημα, με σχετικό έγγραφο, από την εν λόγω τράπεζα για την επίμαχη επίσκεψη.

Επιπλέον, το ζευγάρι φέρεται να είχε πλήθος χρεωστικών και πιστωτικών καρτών οι οποίες και ελέγχονται για να διαπιστωθεί η διαδρομή του χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα της εν εξελίξει έρευνας, έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί, του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας -κοινοί ή προσωπικοί-, καθώς και δύο θυρίδες, εκ των οποίων η μία ανήκει στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του πατέρα Αντώνιου. Εντωμεταξύ, οι ελεγκτικές αρχές αναμένουν απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Να σημειωθεί ότι οι λογαριασμοί του ζευγαριού έχουν δεσμευθεί

Με πληροφορίες από newsit.gr, iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.