Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου & της πρεσβυτέρας – Δηλώσεις έως και 1 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Στο “μικροσκόπιο” της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιου, των στενών συγγενικών του προσώπων κι όσων διαπιστωθεί πως ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί από τον επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, εάν υπήρξε ή όχι χρηστή διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Επίσης, στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας θα ελεγχθεί εάν αποκτήθηκαν νόμιμα τα περιουσιακά στοιχείων των προσώπων αυτών με ερευνώμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Για όλους τους ελεγχόμενους, θα ανοιχτούν τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Πλεονασματικές δηλώσεις έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ κάθε χρόνο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τη χιονοστιβάδα καταγγελιών τόσο από πρώην φιλοξενούμενους όσο και από πρώην εργαζομένους των δομών.

Στο στόχαστρο, εκτός των άλλων, έχουν μπει και τα οικονομικά στοιχεία της Οργάνωσης, με τις Αρχές να ελέγχουν εξονυχιστικά τους οικονομικούς απολογισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Οργάνωση, κάθε χρόνο και όπως δείχνουν τα στοιχεία που οι υπεύθυνοί της έχουν καταθέσει, είχε έσοδα 4 – 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο τέλος κάθε χρόνου μάλιστα, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ παρά τις παρακλήσεις των δομών για επιπλέον δωρεές για να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα.

Η Οργάνωση, στην ιστοσελίδα της, έχει τα χρήματα που χρειάζεται κάθε φορά για κάλυψη αναγκών, όπως θέρμανση, στέγαση και τρόφιμα. Εμφάνιζαν στο site στέρηση εσοδών για νέες δωρεές.

Απειλές & τιμωρίες

Αίσθηση είχε προκαλέσει το 2019, σε γιορτή της Οργάνωσης στην Αττική, η αντιμετώπιση απέναντι σε ένα 6χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γονείς από σχολεία της βορειοανατολικής Αττικής είχαν συγκεντρώσει ρουχισμό και τρόφιμα για τη δομή. Στη γιορτή που ακολούθησε, ένα κοριτσάκι 6 ετών, την ώρα που απήγγελε ένα ποίημα, σταμάτησε, με τους παιδαγωγούς να την κατεβάζουν από την σκηνή τραβώντας την από το αυτί.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι γονείς ήταν παρόντες στο περιστατικό, με τους ίδιους να καταγγέλλουν ότι οι υπεύθυνοι απείλησαν το κοριτσάκι ότι θα του βάλουν πιπέρι στο στόμα και ότι θα το πάνε σε κλουβί.

Σε ερωτήσεις τους προς τους υπευθύνους της δομής, η απάντηση ήταν ότι η 6χρονη είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και έχει διαφορετική αντιμετώπιση, ενώ παραδέχτηκαν την ύπαρξη χώρων απομόνωσης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.