Κιβωτός του Κόσμου: «Κάθειρξη έως 15 χρόνια για ασέλγεια και από δύο χρόνια για ξυλοδαρμό»

Κάθειρξη έως και 15 χρόνια για ασέλγεια και από δύο χρόνια για ξυλοδαρμό προβλέπει η νομοθεσία για τους δράστες που τέλεσαν τα συγκεκριμένα αδικήματα. Αυτό επισημαίνει ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας το πλήθος καταγγελιών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα για την «Κιβωτό του Κόσμου», εφόσον αυτές αποδειχτούν.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Πολιτεία μίλησε μέσω του υπουργού, του κ. Θεοδωρικάκου, και είπε “ουδείς υπεράνω του νόμου” κι αυτό πρέπει να έχουμε στο νου μας». Παράλληλα συμπλήρωσε: «Εάν λοιπόν αποδειχθούν και επιβεβαιωθούν δικαστικά ότι οι εμπλεκόμενοι έχουν τελέσει γενετήσιες πράξεις με αυτά τα παιδιά που είναι κάτω από 18 χρονών -γιατί εδώ πρέπει να ξέρετε ότι η προστασία του νόμου καταλαμβάνει ανηλίκους μέχρι και 18 χρονών- ή ασελγείς πράξει, όπως το λέτε, […] τότε οι ποινές είναι καθείρξεως μέχρι 15 χρόνια».

Αναφορικά με τις πράξεις βίας, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε: «Πάλι ο νόμος έχει ειδική νομοθεσία όταν είναι θύματα τέτοιων συμπεριφορών, αδύναμα, όπως είναι τα παιδιά αυτά, ανήλικα. Και εκεί πέρα, ανάλογα τη βλάβη που θα υποστούν τη σωματική, οι ποινές είναι διαφορετικές. Αν είναι μία βλάβη σωματική ελαφριά οι ποινές κυμαίνονται από 2 μέχρι 3 χρόνια. Αν είναι βαριά σωματική βλάβη μπορεί να φτάσει μέχρι την κάθειρξη».

«Όσοι εμπλέκονται και αιτιωδώς συμβάλλον στην κακοποίηση ενός παιδιού έχουν και ποινική ευθύνη. Ο νόμος μιλάει για σωματικές βλάβες […] για τις ψυχικές βλάβες ο νόμος δεν απαντάει. Εδώ υπάρχει ένα κενό, το οποίο έπρεπε να καλυφθεί ήδη από τον νομοθέτη και να μη γίνουν κατασκευές από τους εισαγγελείς», είπε ακόμα ο ποινικολόγος.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.