Κιβωτός του Κόσμου: Μυστική καταγγελία κατά του πατρός Αντωνίου – Τι αναφέρει ανήλικος

Ο πατέρας Αντώνιος εκτός από τα οικονομικά εγκλήματα για τα οποία ελέγχεται, έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, γεγονός που… αναβαθμίζει το κατηγορητήριο κι αλλάζει άρδην την τροπή της υπόθεσης, η οποία παίρνει πλέον εντελώς διαφορετική εξέλιξη. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, ο ανήλικος που φέρεται να κατέθεσε μυστικά ενώπιον των Αρχών, κατονομάζει τον πατέρα Αντώνιο ως τον κακοποιητή του, και καταγγέλλει ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου.

Το αγόρι που φιλοξενείτο στη δομή του Βόλου, που φαίνεται να είναι και η πιο… αμαρτωλή απ’ όλες, έδωσε μυστική κατάθεση τρεις μέρες πριν και κατήγγειλε πως το ηγετικό στέλεχος, ασέλγησε πάνω του. Η κατάθεσή του διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, που κατήγγειλε πρώτος.

Ο 19χρονος είχε αναφέρει για τον ανήλικο, εκτός από τη δική του κακοποίηση και έτσι αναζητήθηκε ο ανήλικος από τις αρμόδιες Αρχές. Μόλις τα στελέχη της αστυνομίας τον εντόπισαν ταξίδεψαν από την Αθήνα στον Βόλο, τον βρήκαν και του πήραν κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα.

Λίρες, δωρεές με… φούντες και κρυμμένα λεφτά παντού!

Την ίδια στιγμή, τα οικονομικά στοιχεία για τους λογαριασμούς, το μαύρο χρήμα και τα ακίνητα της Κιβωτού του Κόσμου, προκαλούν ίλιγγο και φαίνεται πως είναι ατελείωτα… Σύμφωνα με το Star, στους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν κοσμήματα ανυπολόγιστης αξίας ακόμα και χρυσές λίρες Αγγλίας από δωρεές ενώ οι λογαριασμοί του Οργανισμού σε δύο μόνο τράπεζες πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Μαστραντωνάκη κοσμήματα μεγάλης αξίας καθώς και 270 χρυσές λίρες Αγγλίας εντοπίστηκαν από τις αρχές σε καλά κρυμμένα σημεία μέσα στο διαμέρισμα του Πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας που βρίσκεται στη δομή του Κολωνού.

Τα κοσμήματα αυτά φέρεται να είναι από δωρεές πολιτών προς την Κιβωτό. Επίσης εντοπίσθηκαν μετρητά σε διάφορα χαρτονομίσματα η αξία των οποίων φτάνει τις 345.000 ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρχαν τρεις λογαριασμοί του ζευγαριού. Δυο κοινοί μέσα στους οποίους βρέθηκαν περίπου 190.000 ευρώ και ένας του πατρός Αντωνίου με 90.000 ευρώ. Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες οι τραπεζικοί λογαριασμοί που αφορούν την Κιβωτό φτάνουν συνολικά τα 15.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα ήταν συνεργάσιμοι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι στον Κολωνό. Κάθισαν σε μία γωνία και φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς όταν βρήκαν τα λεφτά «Δεν θα φεύγαμε, δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε».

Τα ευρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Η Κιβωτός διατηρεί λογαριασμούς σε τέσσερις τράπεζες. Στη μία από αυτές έχει 3,5 εκατομμύρια ευρώ και σε μία άλλη 5.919.673 σε δύο λογαριασμούς.

Ο πατέρας Αντώνιος διατηρεί δυο προσωπικούς λογαριασμούς σε μια συγκεκριμένη τράπεζα με συνδικαιούχο όχι την πρεσβυτέρα αλλά μία άλλη γυναίκα. Οι δύο λογαριασμοί έχουν υπόλοιπο 244 ευρώ.

Μία άλλη γυναίκα στον Βύρωνα θέλοντας να βοηθήσει το έργο της Κιβωτού αποφάσισε να κάνει μία μεγάλη δωρεά, δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα συνολικής αντικειμενικής αξίας, 232.000 ευρώ.

«Εγώ δεν είδα να χρησιμοποιούνται όπως εγώ ήθελα. Είτε για να μπουν παιδιά, είτε για να μπουν μονογονεϊκές οικογένειες δαρμένες γυναίκες αλλά δεν έγινε τίποτα τέτοιο» είπε η γυναίκα. Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχουν μπει τα Πόθεν Εσχες της πρεσβυτέρας. Από αυτές τις δηλώσεις η Αρχή θα χαρτογραφήσει ακίνητα, τραπεζικούς λογαριασμούς κι άλλα περιουσιακά στοιχεία της ίδιας, του συζύγου της και στενών συγγενικών τους προσώπων. Καμπανάκι χτύπησε και για μία θυρίδα σε τράπεζα στη Χίο που φέρεται να ανήκει στην 87χρονη μητέρα του ιερέα.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.