Κιβωτός του Κόσμου: Το μυστηριώδες εισόδημα του πατέρα Αντωνίου – Ποιος και γιατί του έδινε 12.000 ευρώ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Μία νέα αποκάλυψη έκανε στην εκπομπή Live News, ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος. Σύμφωνα με στοιχεία, πρώην συνεργάτης του πατέρα Αντωνίου λάμβανε από την «Κιβωτό του Κόσμου» 12.000 ευρώ ετησίως και δύο ακίνητα, τα οποία τα είχε μεταβιβάσει αρχικά σε συγγενικά του πρόσωπα.

Το παράδοξο είναι πως ο εν λόγω άντρας φέρεται μετά από καιρό να επιστρέφει τα χρήματα αυτά στην οργάνωση πιθανότατα ως αποπληρωμή για τα παραχωρούμενα σπίτια.

Το μυστηριώδες ακίνητο στην Ήπειρο

Την ίδια ώρα, στην κατοχή του πατέρα Αντωνίου φέρεται να είναι και ένα ακίνητο στην Ήπειρο, κοντά στις δύο δομές της Κόνιτσας και της Πωγωνιανής. Το εν λόγω ημιτελές ακίνητο πουλήθηκε από κάτοικο της ευρύτερης περιοχής, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για τη συναλλαγή του με τον πατέρα Αντώνιο.

Έρευνα για 4 κακουργήματα

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας για την τέλεση τεσσάρων κακουργημάτων. Αυτά είναι της υπεξαίρεσης, απιστίας, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία, στην Οικονομική Αστυνομία δίνεται εντολή για:

Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία

Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβασης του

Έρευνα για τις πάσης φύσεως επιχορηγήσεις η χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς η από ευρωπαϊκούς πόρους που έχουν φτάσει στα ταμεία της Κιβωτού

Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών , στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της Κιβωτού.

Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.