Κλειδώνει το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων – Έτοιμη η εστίαση να σηκώσει ρολά

Έτοιμη η εστίαση να σηκώσει ρολά το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα την Τρίτη 4 Μαΐου, ημέρα που μετατίθεται η εργατική Πρωτομαγιά, με τους εστιάτορες να αδημονούν για το πρώτο άνοιγμα μετά από μήνες.

Έτοιμες πολλές καφετέριες και πολλά εστιατόρια να κόψουν τα πρώτα ΦΠΑ μετά από τουλάχιστον 5 μήνες καθώς, όπως ανέφερε από χτες το Dnews, αναμένεται να ανοίξουν την Τρίτη 4 Μαΐου.

Οι κανόνες που θα διέπουν το άνοιγμα θα είναι αυστηροί, με μεγάλες αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, ανώτατο όριο καθήμενων και λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων με πελάτες μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με συνεχείς δηλώσεις βουλευτών και υπουργών προτίθεται να ανοίξει την εστίαση ακριβώς μετά το Πάσχα για δύο συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον, γιατί επιθυμεί να μην συμβεί κάποιο ατύχημα κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, με έκρηξη κρουσμάτων, εφόσον άνοιγε καφέ και εστιατόρια και δεύτερον, γιατί δεν θέλει να τεθεί σε κίνδυνο η έναρξη του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή, 57χρονος επιδειξίας που αυτοϊκανοποιούνταν σε παγκάκι

Επόμενη στάση mall, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια

Με τα καταστήματα να ανοίγουν, στόχος της κυβέρνησης είναι να απελευθερωθούν τα ψώνια, με φυσική παρουσία και χωρίς 13032 ακριβώς μετά το Πάσχα. Παράλληλα, οι ανακοινώσεις των επόμενων ημερών θα περιλαμβάνουν άνοιγμα των κέντρων αισθητικής, των φροντιστηρίων και των malls.

Η κυβέρνηση επιθυμεί ένα σταδιακό άνοιγμα το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να υπάρξει ένα «ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι» όπως είπε στην ομιλία του στην Κ.Ο. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ακόμα:  Θρίλερ με την συντριβή του Τσέσνα: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Νετανιάχου ο νεκρός επιβάτης

Καταργείται το 13033

Με το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου ή έστω και λίγο αργότερα αναμένεται να αρθρούν και οι τελευταίοι περιορισμοί του lockdown. Ποιοι είναι αυτοί; Μα φυσικά το 13033 που έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2020 και μας κάνει… παρέα 14 μήνες τώρα.

Οι τουρίστες θα κάνουν βόλτες χωρίς περιορισμούς ενώ εδώ θα πρέπει οι πολίτες να στέλνουν SMS στο 13033 για να πάνε για τρέξιμο ή για σούπερ μάρκετ; Αυτό τον προβληματισμό εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας το πρωί σε εκπομπή τονίζοντας πως «Δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες».

Δείτε ακόμα:  Νέα μέτρα: Με rapid test στους χώρους εστίασης οι νέοι 12-17 ετών – Τι άλλο αλλάζει

dikaiologitika.gr