Κλείδωσε: Στις 3 Μαΐου η κατάργηση του SMS στο 13033

Ο Χαρδαλιάς στην επίσημη ενημέρωση το απόγευμα θα ανακοινώσει και επίσημα το τέλος του SMS στο 13033 μαζί με την εστίαση στις 3 Μαϊου καθώς και το τέλος των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Τέλος του SMS στο 13033 και άρση των διαδημοτικών, αυτά τα δυο καυτά θέματα φαίνεται ότι θα μονοπωλήσουν τη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση στην οποία θα συμμετέχει ο Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ενώ επίσης παρούσα θα είναι και η καθηγήτρια παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου καθώς και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ανακοινωθεί η κατάργηση του υποχρεωτικού SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις στις 3 Μαϊου με το άνοιγμα της εστίασης, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Καταργείται το sms στο 13033

Αντίστροφα φαίνεται πως μετρά ο χρόνος για την κατάργηση του SMS στο 13033, του υποχρεωτικού μηνύματος μετακίνησης για διάφορες δραστηριότητες και συγκεκριμένα στις 3 Μαϊου μαζί με την εστίαση σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς πλέον δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Το σενάριο που ήθελε την κατάργηση του στις 15 Μαϊου μαζί με την έναρξη του τουρισμού απομακρύνεται πια οριστικά

Άρση των διαδημοτικών

Όσον αφορά στην απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων θεωρείται ότι με το άνοιγμα της εστίασης δεν θα έχουν επίσης πλέον λόγο ύπαρξης γι’ αυτό και η απόφαση για άρση της και για τις καθημερινές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονταν μόνο για μετάβαση σε κομμωτήριο και εμπορικό κατάστημα και είναι ελεύθερες μόνο κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων με αποστολή του κωδικού 6 που αφορά σε ατομική άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο.

Μια πρώτη γεύση είχε δώσει χθες τόσο η Κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία δήλωσε ότι είναι λογικό οι διαδημοτικές μετακινήσεις με το άνοιγμα της εστίασης να αρθούν ενώ είχε προαναγγείλει ανακοινώσεις όσο και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επεσήμανε πως από την άλλη Δευτέρα θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει SMS για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά από τις 10 το βράδυ αυτή, τη Μεγάλη Εβδομάδα, και από την επόμενη, δηλαδή από τη Δευτέρα του Πάσχα μετατίθεται για τις 11 το βράδυ.

Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες που μένουν σε αναστολή, όπως τα μπαρ, χώροι ψυχαγωγίας, τα γυμναστήρια, θα συζητηθούν σταδιακά όσο προχωρούν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί.

Πρόγραμμα εμβολιασμών

Ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 30αρηδων με AstraZeneca οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει και αφορούν 3 εκατομμύρια άτομα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 40-44 χρόνων (800.000 άτομα) και 45-49 χρόνων (810.000 άτομα).

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιαστικά ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-49 ανακοίνωσε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα:

Την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για τα εμβόλια της AstraZeneca.

Το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών.

Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και όχι μόνο της Astrazeneca όπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή για την ηλικιακή ομάδα 40-44.

Εμβολιασμός 18αρηδων

Αισιόδοξη πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού, θα ανοίξει και για τις ηλικίες 18 ως 30 εντός Μαΐου δήλωσε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. Η πλατφόρμα άνοιξε χθες το πρωί, Μεγάλη Τρίτη για τις ηλικίες 30 με 39 ετών ώστε να εμβολιαστούν με τα εμβόλια της AstraZeneca που έμειναν αδιάθετα στις μεγαλύτερες ηλικίες.

«Eυελπιστούμε ότι θα ανοίξει μέσα στο Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18- 30 ετών». Παράλληλα η Ζωή Ράπτη προέτρεψε τους νέους και ειδικά τους πολίτες που είναι κινητικοί, να εμβολιαστούν νωρίς.

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.