Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης

Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας και μετατροπή του γενικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από Συλλογικούς και Επιστημονικούς Φορείς, Αυτοδιοίκηση και πολίτες.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, η μαζικότητα της οποίας έστειλε το μήνυμα ότι το Νοσοκομείο δεν πρέπει να κλείσει. Αντιθέτως, η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να υποστηριχτεί το έργο του, που καλύπτει τις ανάγκες της Ανατολικής και Βορειονατολικής Αττικής, καθώς και να μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τις αυξημένες ανάγκες ως εμβολιαστικό κέντρο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αποτελούμενο από τον Γιάννη Σμέρο, Περιφερειακό Σύμβουλο Ανατολικής Αττικής και Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, τον Σωτήρη Ζώτο, Αναπλ. Γραμματέα Τομέα Υγείας και Λάζαρο Καραούλη, Μάκη Παπανικολάου στελέχη της περιοχής.

Δείτε ακόμα:  Παρκάρουν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης στις θέσεις των ΑμεΑ (φωτό)

Στις επαφές που είχαν με τους εκπροσώπους των Εργαζομένων και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο των εργαζομένων, Ηλία Λιόλιο, εξέφρασαν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αίτημα τους.

Ο κ. Σμέρος μεταξύ άλλων δήλωσε: Την ώρα που τα παιδιά μας θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπα με ένα τόσο επιθετικό κύμα της πανδημίας, με την μετάλλαξη Όμικρον να καραδοκεί αλλά και με χιλιάδες παιδιά ήδη να νοσούν από τη μεγάλη έξαρση των τελευταίων ημερών, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, μας δείχνει πως η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την πραγματικότητα, αφήνοντας ανοχύρωτη την Ανατολική, τη Βόρεια Αττική και τις γύρω περιοχές. Το “Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης” είναι ένα νοσοκομείο πρότυπο, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με ένα άρτιο, υψηλού επιπέδου επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που εξυπηρετεί τα παιδιά.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Σε εξέλιξη η εθελοντική αιμοδοσία έξω από το Δημαρχείο (φωτό)

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν υπολογίζουν την υγειονομική περίθαλψη και την εξυπηρέτηση των πολιτών και με οποιαδήποτε πρόφαση, προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη Δημόσια Υγεία. Έτσι, επιλέγουν συνειδητά να δημιουργήσουν νέες ελλείψεις με κύριους αποδέκτες του προβλήματος, τα παιδιά και τη μέση οικογένεια. Η πρόφαση της αναστολής λειτουργίας ολόκληρου του νοσοκομείου εξαιτίας της μετατροπής ενός μέρους του σε Εμβολιαστικό Κέντρο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια δικαιολογία που δυστυχώς για εκείνους δεν πείθει κανέναν. Αποτελεί λαϊκή απαίτηση, η Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της πλήρους αναστολής του “Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης” και το Νοσοκομείο να συνεχίσει κανονικά η τακτική λειτουργία του, παράλληλα με τη μετατροπή ενός τμήματος του σε Εμβολιαστικό Κέντρο, για την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής μας και, φυσικά, την συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Δείτε ακόμα:  Σοβαρό τροχαίο στα Σπάτα: Σμπαράλια αυτοκίνητα - Το ένα κατέληξε σε χωράφι! (φωτό)