Κλείνει τελικά ή όχι η Εθνική Τράπεζα στο Πικέρμι ;


Το θέμα του κλεισίματος ή όχι, του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Πικέρμι, απασχόλησε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δαμιανός Φαφούτης ρώτησε αν έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή, για το αν η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Πικέρμι, κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής.

Απάντηση έδωσε ο κ. Μπουρνούς, λέγοντας πως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν σχεδιάζεται το κλείσιμο κάποιας τράπεζας. Όμως σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με στελέχη της Εθνικής Τράπεζας στο Πικέρμι και όχι μόνο, έμαθε πως υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα κλεισίματος υποκαταστημάτων και από τις τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες, όπως επίσης και πρόγραμμα εθελούσιας για τους υπαλλήλους.

Αυτό, όπως είπε ο κ. Μπουρνούς, γίνεται για να στραφούν οι πολίτες προς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουμε σύντομα, καθώς ήδη σε πολλές τράπεζες έχουν μειωθεί οι υπάλληλοι που δουλεύουν στα ταμεία.

Δείτε όσα ανέφερε σχετικά ο κ. Μπουρνούς

Εμείς να θυμίσουμε πως μέσα από το irafina.gr, σας έχουμε ενημερώσει πως σύμφωνα με το σχεδιασμό των τραπεζών, μέσα στους επόμενους μήνες θα περιορίσουν το δίκτυο των καταστημάτων τους.

Η κάθε μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα μείνει με 300 υποκαταστήματα και συνολικά περίπου 1.200 σε όλη τη χώρα. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 1.972 καταστήματα, των Εθνική, Aplha, Πειραιώς και Eurobank και με το κλείσιμο τους αναμένεται να βγουν στην ανεργία περίπου 7.000 τραπεζικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, η υπάρξει πολλών καταστημάτων δεν είναι αναγκαία για το τραπεζικό σύστημα, αφού πλέον μεγάλο μέρος των συναλλαγών γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Μάλιστα τα χέρια των τραπεζών αναμένεται να λύσει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και θα απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα βάσει του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως είναι ορατός ο κίνδυνος ένα από τα καταστήματος της Εθνικής που θα κλείσουν, να είναι αυτό που βρίσκεται στο Πικέρμι.

 


Διαβάστε επίσης