Κοινή δήλωση Σπίρτζη, Νοτοπούλου, Μεϊκόπουλου: “Εκθέτουν τη χώρα, ταλαιπωρούν τους πολίτες”

Εκθέτουν την χώρα και ταλαιπωρούν τους πολίτες, με την απόλυτη ανευθυνότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συνεχίζουν τα επιτελικά ψέματα στη διαχείριση των κρουσμάτων κορονοϊού

Ναυαγούν τον τουρισμό και Βυθίζουν τον ελληνικό λαό σε νέο γύρο υγειονομικών μέτρων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα θυμίζουν ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Η πραγματικότητα, όμως, κακώς για την πραγματικότητα, είναι εντελώς διαφορετική…

Το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, εκθέτοντας παγκοσμίως τη χώρα, προαναγγέλλοντας το μοντέλο Μυκόνου σε πολλά νησιά της χώρας, μέσα στην τουριστική περίοδο.

Όπως συνεχίζεται και ο μοναδικός τομέας που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαθμολογείται με άριστα: στην επικοινωνιακή τακτική, βασισμένη στα συνεχή ψέματα, στο εμπόριο ελπίδας και στο κουκούλωμα της δραματικής κατάστασης και της απόλυτης ανοργανωσιάς.

Τα περιστατικά ανθρώπων σε νησιά που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό και διαπίστωσαν με οδυνηρό τρόπο ότι δεν υπήρχαν ούτε οι δομές ούτε οι διαδικασίες, που έπρεπε να υπάρχουν για να ενημερωθούν, να μεταφερθούν ή να φιλοξενηθούν είναι συνεχή.

Οικογένεια από τον Βόλο παραμένει εγκλωβισμένη στην Αλόννησο καθώς η μητέρα διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό πριν την επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή τους. Στην Αλόννησο δεν υπάρχει πρόβλεψη ξενοδοχείου καραντίνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να τους μεταφέρουν ή να βρουν λύση αφού δεν έχει υπάρξει η πρόβλεψη ούτε για την μεταφορά πολιτών και την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως σταθερή, με την ανακοίνωση του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει ακάθεκτη, με μια ανακοίνωση πρότυπο ανακρίβειας και ψεμάτων, κουνώντας το δάχτυλο, στους πολίτες, στην αντιπολίτευση και στην αλήθεια, που τόλμησε να δημοσιοποιηθεί. Ενημερώνουμε λοιπόν για την αλήθεια των γεγονότων ότι η οικογένεια μετέβη στο λιμάνι, καθώς δεν μπορούσε να παραμείνει περισσότερο στο ξενοδοχείο αφού είχε λήξει ο προβλεπόμενος χρόνος της κράτησης και έπρεπε αποδεσμεύσει το δωμάτιο (check – out). Με δεδομένο ότι κανένας δεν τους υπέδειξε πού να κατευθυνθούν και τι ακριβώς να πράξουν, τα μέλη της οικογένειας μετέβησαν με τα πόδια στο λιμάνι και ανέμεναν καρτερικά τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας. Υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας παρέπεμψε στο Υπουργείο Τουρισμού για τους βρει δωμάτιο Σάββατο βράδυ.

Ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας βλέποντας την πολύωρη ταλαιπωρία και την απόγνωση της οικογένειας προσέφερε δικό του ιδιόκτητο ακίνητο σε εντελώς διαφορετική περιοχή του νησιού, συγκεκριμένα στην περιοχή Βότση, προκειμένου να διαμείνει η οικογένεια και να δοθεί μια προσωρινή λύση στο αλαλούμ της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τα ανωτέρω που αποτελούν την πραγματικότητα, σύμφωνα με την οικογένεια που έζησε τα δρώμενα, λίγο αφορούν τα κυβερνητικά δελτία Tύπου.

Δυστυχώς τα περιστατικά ντροπής για τη χώρα μας είναι πολλά.

Λίγες ημέρες πριν, 18χρονος Ιταλός, θετικός στον κορονοϊό, δεν έβρισκε ξενοδοχείο ή έστω ένα δωμάτιο για να απομονωθεί στη Μύκονο και περιφερόταν στο νησί, σε απόλυτη απόγνωση.

Έξι 18χρονοι, επίσης διαγνωσμένοι φορείς του covid19 παρέμειναν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης και φιλοξενίας τους σε χώρο ειδικό για καραντίνα.

Οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας εν μέσω θέρους και με την τουριστική περίοδο σε πλήρη εξέλιξη αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να παρουσιαστεί στοιχειωδώς οργανωμένη στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης κρουσμάτων covid19, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Ας ελπίσουμε ότι οι πληροφορίες μετακίνησης μεγάλου αριθμού αστυνομικών στα νησιά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σύμφωνα με το δόγμα «Νόμος και Τάξη», δεν θα είναι η τελική επιλογή της κυβέρνησης.

Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης είναι πρωτοφανής. Είναι το δεύτερο καλοκαίρι που το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, βάζει σε κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων πολιτών και των επισκεπτών της χώρας, με απόλυτη αδιαφορία στις διαδικασίες και στα μέτρα θωράκισης και αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και πρωτοφανές πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας.

Χρήστος Σπίρτζης, Τομεάρχης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προστασίας του Πολίτη

Κατερίνα Νοτοπούλου, Τομεάρχης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Τουρισμού

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.