Κοινή επιστολή προς την Υπ. Παιδείας από τις Ενώσεις Γονέων Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου & Σαρωνικού για τις Πανελλήνιες

Κορώνα – Γράμματα η συμμετοχή των Παιδιών της Γ’ Λυκείου στις Πανελλήνιες εξετάσεις


Κοινή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δήμων
Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού

Θέμα: Κορώνα – Γράμματα η συμμετοχή των Παιδιών της Γ’ Λυκείου στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Εκπροσωπώντας πολλές χιλιάδες παιδιά, οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων των Δήμων Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Ραφήνας-Πικερμίου και Σαρωνικού, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας γιατί είμαστε λίγες μόνο μέρες πριν την διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και η συμμετοχή των παιδιών μας βασίζεται στην τύχη, έχοντας αυτό επηρεάσει την ψυχολογική τους ισορροπία, που τόσο πολύ χρειάζονται αυτήν την στιγμή.

Διανύουμε μια περίοδο που πάντα έχει μεγάλη ψυχολογική φόρτιση στα Παιδιά της Γ’ Λυκείου. Ιδιαίτερα φέτος λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα της νόσου COVID-19, ήδη σε 2 από τα 3 Λύκεια του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και σε πολλά ακόμα σχολεία των γειτονικών Δήμων, παρουσιάστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο αρκετών τμημάτων και μάλιστα σε τμήματα της Γ’ Λυκείου. Τα παιδιά στα τμήματα αυτά τέθηκαν σε καραντίνα. Ευτυχώς αυτά τα παιδιά δεν θα χάσουν τις Πανελλήνιες εξετάσεις, αφού θα μπορούν να επιστρέψουν ελάχιστες μόνο μέρες πριν την διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Champions leauge σήμερα στην οθόνη του Souvlaki Bistro

Μετά από την πρόσφατη μείωση της περιόδου καραντίνας από 14 σε 10 ημέρες σε Μαθητές & Μαθήτριες και με τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα, αν σε ένα τμήμα 25 παιδιών, 9 μέρες πριν τις Πανελλήνιες προκύψει θετικό κρούσμα, το τμήμα αυτό θα μπει σε καραντίνα 10 ημέρες και αυτό θα σημαίνει ότι θα χάσουν και τα 25 Παιδιά του τμήματος τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Το προαναφερόμενο σενάριο είναι κάτι που σίγουρα θα συμβεί ως γεγονός, σε εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα, μέχρι την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Περισσότερα από 250 άλογα μεταφέρθηκαν στο Μαρκόπουλο - Βρέθηκαν και τα 5 αγνοούμενα! (φωτό)

Είναι το λιγότερο άδικο & απάνθρωπο, μετά από μία τόσο δύσκολη και ψυχοφθόρα χρονιά για τα Παιδιά της Γ’ Λυκείου, να παίζεται το μέλλον τους στην τύχη, κορώνα – γράμματα.

Πρέπει να το αποτρέψετε αυτό.

Για να εξαλειφθεί αυτή η πιθανότητα και να μην χάσει ΚΑΝΕΝΑ Παιδί φέτος τις Πανελλήνιες εξετάσεις, επειδή είχε την ατυχία να βρεθεί σε ένα τμήμα με κάποιο θετικό κρούσμα, πρέπει να γίνουν τα εξής:

1ον. Η πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λύση, είναι η λήξη της Σχολικής χρονιάς το αργότερο 10 ημέρες πριν την διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων για τα Παιδιά της Γ’ Λυκείου.

2ον. Τα Παιδιά που για την αυτοπροστασία τους, με δική τους ευθύνη και επιλογή, απουσιάζουν τις 10 τελευταίες μέρες της Σχολικής χρονιάς, να μην προσμετρηθούν οι απουσίες και να μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις κανονικά, ανεξάρτητα από το αν θα παρουσιαστεί θετικό κρούσμα στο τμήμα τους.

Δείτε ακόμα:  Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ορατοί οι καπνοί από τη Ραφήνα - Προβλήματα με το ρεύμα - Μήνυμα από το 112 (φωτό)

3ον. Να δοθεί η δυνατότητα στα Παιδιά που θα έχουν την ατυχία να βρεθούν σε τμήμα με κάποιο θετικό κρούσμα, να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις προσκομίζοντας το αντίστοιχο αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Δεν Πρέπει να Παίζεται το Μέλλον των Παιδιών μας

Κορώνα – Γράμματα

Είμαστε σε αναμονή των ΑΜΕΣΩΝ ενεργειών σας

Για τα ΔΣ με εκτίμηση

Ψαρομμάτης Γιώργος

Πρόεδρος

Ένωσης Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Μαθητών Και Μαθητριών

ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Γιάννου Νατάσα

Πρόεδρος

Ένωσης Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Μαθητών Και Μαθητριών

ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Κυριακούλια Άννα

Πρόεδρος

Ένωσης Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Μαθητών Και Μαθητριών

ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κουκούδης Νικός

Πρόεδρος

Ένωσης Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Μαθητών Και Μαθητριών

ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ