Κόλαφος o καθηγητής Ιωαννίδης για Μητσοτάκη – Τσιόδρα – «Άχρηστο» το lockdown (βίντεο)

Μιλώντας στο στούντιο των «Αντιθέσεων» στο ΚΡΗΤΗTV όπου φιλοξενήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε για όλα και αναφέρθηκε αναλυτικά στο διάγγελμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σωτήρη Τσιόδρα και για το «άχρηστο», όπως υποστηρίζει lockdown και μάλιστα ενώπιον του μέλους της Επιτροπής του ΕΟΔΥ Χαράλαμπου Γώγου, που παρακολουθεί εμβρόντητος.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης θεωρεί ότι οι αρνητικές συνέπειες της καραντίνας είναι πολύ μεγαλύτερες από τα θετικά της. Για αυτό και είναι αντίθετος. Θεωρεί μάλιστα ότι η στρατηγική της χώρας μας δεν είναι σωστή καθώς δεν εστιάζει στην… καρδιά του προβλήματος, η οποία σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων. Τονίζει πως αν αυτό γινόταν σε συνδυασμό με συστηματικά και μαζικά τεστ (και όχι με τον τρόπο που γίνονται σήμερα), τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να αποφύγει το lockdown και τις καταστροφικές συνέπειές του.

Δείτε ακόμα:  Lockdown: Έτσι θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα – Η επιστροφή στα σχολεία και το αίνιγμα της εστίασης

Να πούμε εδώ πως από την περασμένη άνοιξη, ο καθηγητής του Στάνφορντ κάνει λόγο για αναξιόπιστα στοιχεία για τον κορονοϊό που έχουν οδηγήσει στο lockdown. Άρθρο του μάλιστα, που δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο ενημερωτικό ιατρικό περιοδικό statnews.com, μεταφράστηκε από τον Κωνσταντίνο Φαρσαλινό. Σε αυτό ασκεί κριτική στο γεγονός ότι πολλές χώρες έχουν αποφασίσει να πάρουν σκληρά μέτρα χωρίς ουσιαστικά να έχουν αξιόπιστα στοιχεία για την πανδημία.

«Εάν αποφασίσουμε να πηδήσουμε από το βράχο, χρειαζόμαστε κάποια στοιχεία για να ξέρουμε αν είναι λογική μια τέτοια ενέργεια και ποιες είναι οι πιθανότητες να προσγειωθούμε κάπου ασφαλείς», καταλήγει στο συμπέρασμα ο καθηγητής. «Ενώ βρισκόμαστε μπροστά στην πανδημία του αιώνα, ίσως ταυτόχρονα να αποτελέσει και το… φιάσκο του αιώνα».

Δείτε ακόμα:  Είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Και συνεχίζει: «Την ώρα που όλοι ζητούν καλύτερη πληροφόρηση, από εκείνους πoυ χρησιμοποιούν μοντέλα ανάλυσης της επιδημίας μέχρι τις κυβερνήσεις και τον κόσμο που περιορίζεται ή μπαίνει σε καραντίνα, δεν έχουμε αξιόπιστα δεδομένα για το πόσοι άνθρωποι προσβάλλονται από τον κορονοϊό. Η πληροφόρηση είναι αναγκαία για την καθοδηγήσει τις αποφάσεις και δράσεις μας και για να δούμε τις επιπτώσεις τους».

thecaller.gr