Κων. Μώρος: Ο γιατρός, ο πρόεδρος, ο άνθρωπος

Είναι κάποιες φορές που νομίζουμε ότι ξέρουμε καλά έναν άνθρωπο, αλλά τελικά την… πατάμε (με την καλή έννοια). Ακριβώς τέτοια περίπτωση είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου Κωνσταντίνος Μώρος.

Χρειάστηκε να ρωτήσουμε, να μάθουμε και τελικά να διαπιστώσουμε ότι για τον συγκεκριμένο, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζαμε, κυρίως γιατί είναι επιλογή του να μην προβάλει τον εαυτό του. Όμως εμείς «ξετρυπώσαμε» γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του και σας τις παρουσιάζουμε.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει καταγωγή από Εύβοια και Μάνη και κατοικεί στη Ραφήνα. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Δρακούλη επιχειρηματία με καταγωγή από την Τρίγλια της Μ. Ασίας γεννημένη στη Ραφήνα και είναι πατέρας δύο κοριτσιών: της Σταυρούλας – Μαρίας εμβρυολόγο στο επάγγελμα και της Ιωάννας που εργάζεται ως νηπιαγωγός.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Νεοχώρι του Έβρου και μετέπειτα στους αλεξιπτωτιστές στην 1η ΜΑΛ στον Ασπρόπυργο.

Ως γιατρός έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Με δύο ιατρεία στους Αγ. Αναργύρους και στη Ραφήνα, διετέλεσε συνεργάτης στο μαιευτήριο Μητέρα και Λητώ και υπήρξε Υπεύθυνος Χειρουργικού τομέα για αρκετά χρόνια στο μαιευτήριο ΡΕΑ όπου συνεργάζεται μέχρι σήμερα.

Πήρε πτυχίο της Ιατρικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Ειδικεύτηκε στο Γενικό Κρατικό (Γεννηματάς) και εργάστηκε στο νοσοκομείο Ελπίς, Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στο νοσοκομείο της Σπάρτης πριν ακολουθήσει το επάγγελμα του χειρουργού μαιευτήρα – γυναικολόγου ως ελεύθερος επαγγελματίας τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Σημαντικό είναι ότι έχει κάνει έρευνα και έχει γράψει βιβλίο με τίτλο «Διασπορά καρκινικών κυττάρων μετά από λαπαροσκοπική αφαίρεση καρκίνου των ωοθηκών». Παρέστη σε πλειάδα σεμιναρίων καθώς και συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου συμμετείχε με εργασίες και ομιλίες. Επίσης στο ογκολογικό συνέδριο που διεξήχθη στη Ρόδο το 2018 προήδρευσε σε θέματα που αφορούσαν τον καρκίνο του μαστού.

Με την ιδιότητά του ως ιατρός πολλάκις έχει συμπαρασταθεί σε ανθρώπους που είχαν πράγματι ανάγκη βοήθειας. Το έκανε (και το κάνει) όμως πάντα αθόρυβα, κι αυτό από επιλογή. Στην περίοδο της καταστροφικής φωτιάς του καλοκαιριού, εκτός του ότι ήταν «μάχιμος», στην πρώτη γραμμή, ήταν και υπεύθυνος ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Έντονη δράση έχει όμως και στην Φιλοζωική Ραφήνας-Πικερμίου. Πολλά χρόνια είναι αρωγός στην προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος κυρίως με τα αδέσποτα της περιοχής.

Όταν τον ρωτούν για την δύσκολη αποστολή που ανέλαβε προ διετίας, αυτή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντά: «Στη θητεία μου προσπάθησα να είμαι δίκαιος, να σέβομαι τους συναδέλφους και να διατηρώ όσο εξαρτάται από εμένα, το κατάλληλο κλίμα στη συνεδριακή αίθουσα ώστε να έχουμε την αποτελεσματικότερη λύση για τα θέματα που απασχολούν το δήμο μας».

Άλλωστε ο Κωνσταντίνος Μώρος είναι φύσει και θέσει άνθρωπος που προτιμά να συνεργάζεται και να βρίσκει λύσεις με τον διάλογο. Και με αυτές τις αρχές θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με την «Σύγχρονη Πολιτεία» και τον Βαγγέλη Μπουρνούς.

Πηγή: Εφημερίδα Polis

Διαβάστε επίσης