Κων. Μπογδάνος: Παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα ονόματα των νηπίων

Είχε προηγηθεί παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας στην ιστοσελίδα «mea culpa»…

Μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας, αυτεπάγγελτα παρενέβη σήμερα και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Η ιστοσελίδα «mea culpa» ανάρτησε υπό τον τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», κατάλογο ονομάτων νηπίων που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας, όπως και το όνομα της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου.

Το κείμενο που αναρτήθηκε αναφερόταν στο “οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα”, το οποίο κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η ιστοσελίδα παρέθετε χωρίς καμία κάλυψη αρχείο ονομάτων, στο οποίο οι αλλοδαποί μαθητές είναι η πλειονότητα στην τάξη.

Την επίμαχη ανάρτηση αναδημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ιστοσελίδα “κατέβασε” τον κατάλογο αναφέροντας ότι επρόκειτο περί λάθους και εκ παραδρομής αναρτήθηκε η λίστα.

Ωστόσο, ποινική προκαταρκτική έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων των παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος με σκοπό να εντοπιστεί κάθε εμπλεκόμενο για την δημοσιοποίηση της λίστας με τα στοιχεία των νηπίων.

Σήμερα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «mea culpa», κίνησε τη διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.