Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Είχα λόγο που δεν έκανα τηλεόραση κι έχω λόγο που επιστρέφω

Στην παρέα της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε σήμερα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Ο ηθοποιός μίλησε για τα χρόνια που τον ωρίμασαν σαν καλλιτέχνη και σαν άνθρωπο.

«Επειδή είχαμε καιρό να βρεθούμε, η παρουσία μου εδώ λειτουργεί σαν βαρόμετρο. Θυμάμαι την κάθε φορά που συζητάμε και σε βρίσκω απαράλλακτη και καλύτερη!», είπε στην Ελένη Μενεγάκη.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφέρθηκε στην ωριμότητα των 50, αλλά και την πορεία αναστοχασμού που ακολούθησε.

«Αλίμονο αν μεγαλώνοντας δεν βελτιωνόμαστε, δεν γινόμαστε καλύτεροι. Εάν έχεις επαφή με τον εαυτό σου μπορείς να δεις τα λάθη σου, εάν είσαι αρκετά τίμιος με τον εαυτό σου να δεις που χωλαίνεις και ναι, μπορείς να το βελτιώσεις.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή ενηλικιωνόμαστε όλο και αργότερα, ειδικά δε αν κάνεις δουλειές δημιουργικές ή πράγματα που σε απασχολούν ή πάρα πολύ, σχεδόν δεν προλαβαίνεις να κοιτάξεις προς τα μέσα.

Έχω υπερβεί τα 50, παρόλα αυτά καταλαβαίνω πράγματα για τον εαυτό μου των 40 και λέω: καλά, είναι δυνατόν να ήμουν τόσο ανώριμος και να είχα αυτή τη συμπεριφορά;.

Κατάλαβα φέτος ότι εγώ, που γενικά είμαι καλοσυνάτη ιδιοσυγκρασία, ότι πολλές φορές είμαι νευρικός ή να έχω ένα ξέσπασμα θυμού ή εκνευρισμού καλύτερα, που μπορεί να κρατάει λίγο, αλλά να είναι πολύ έντονο», δήλωσε.

Στις θεατρικές παραστάσεις κυριαρχεί το δημιουργικό άγχος

«Σφίγγεται πάντα η καρδιά μου, γιατί όταν έχεις επιτυχία δημιουργείται το περίφημο σύμπλεγμα της επιτυχίας. Σφίγγεται η καρδιά μου και για λόγο αμιγώς δημιουργικό, πιο βαθύ και εσωτερικό.

Αισθάνομαι συνέχεια ότι υπολείπεται αυτό που είχα φτιάξει από αυτό που θα ήθελα να μπορώ να έχω φτιάξει. Ποτέ δεν είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με το τελικό μου αποτέλεσμα.

Ακόμα και αυτά που αγαπάω και είναι προσωπικά για εμένα, αισθάνομαι ότι εάν τα είχα δουλέψει κι άλλο θα ήταν πολύ καλύτερα. Αυτό ποτέ δεν τελειώνει».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί την παράσταση «Το Σώσε»
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου στο θέατρο «Παλλάς».

«Περάσαμε δύο χρόνια πανδημίας, μία χρονιά με όλες τις δυσκολίες του #MeToo, μία θλίψη και είπα ήρθε η ώρα λίγο να χαρούμε. Αυτό σημαίνει μεγάλες λίστες με excel, απίστευτες οδηγίες, επιμονή, σχολαστικότητα.

Όταν παίζεις και σκηνοθετείς πρέπει να είσαι καλού χαρακτήρα για να παραμείνεις ήρεμος. Με πιέζει, αλλά δεν συμβαίνει αυτό στα πράγματα που έχουν υψηλή απαίτηση ή επιθυμία για υψηλή απόδοση;».

Στο θέατρο ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης προσπαθεί να είναι ο εαυτός του
«Μου είχαν δώσει μία συμβουλή πριν από 25 χρόνια και τώρα την καταλαβαίνω πολύ καλύτερα. Ποτέ να μην δουλεύεις τόσο πολύ ώστε να μην προλαβαίνεις να σκέφτεσαι.

Αυτό σημαίνει πως όταν αυτό που φτιάχνεις είναι η καριέρα σου, αλλά ταυτοχρόνως σημαίνει και κάτι για σένα, θα πρέπει να μπορείς να έχεις ένα χρόνο για να βρεις κάτι που σημαίνει για σένα.

Αλλιώς περνώντας από το ένα στο άλλο δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς, οπότε τα πράγματα αρχίζουν να μην έχουν σημασία για εσένα και κάνεις πράγματα για εξωτερικούς λόγους. Πετυχαίνεις όταν είσαι ο εαυτός σου», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 15 χρόνια
«Είναι μία ιστορία με ιατρικά θέματα πολύ ενδιαφέροντα, μυστηρίου, με guest stars σε κάθε επεισόδιο.

Είναι επίσης και η ιστορία ενός ανθρώπου που είναι στην κορυφή, έπεσε κάτω και είχε την ευκαιρία να ξαναγεννηθεί», ανέφερε για το νέο του πρότζεκτ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε στο Happy Day για τη νέα σειρά «Ο γιατρός» και την υπόθεσή της.

«Έχω να κάνω τηλεόραση 15 χρόνια. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μου προτάθηκε κάτι που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για εμένα. Είναι ένας γιατρός που είναι τρομερά καλός, παθολόγος αλλά και πολύ ψυχρός για λόγους που θα μάθουμε στην συνέχεια.

Τον πυροβολεί ο πατέρας ενός ασθενούς του, παρά τρίχα να πεθάνει, δεν πεθαίνει αλλά χάνει την μνήμη του. Βρίσκεται από την κορυφή, στα τελευταία σκαλοπάτια.

Είχα λόγο που δεν έκανα τηλεόραση τόσα χρόνια και έχω λόγο που τώρα κάνω», είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.