Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (23/4/25) στον Βοτανικό, σε πολύ κοντινή απόσταση από το εργοτάξιο του υπό ανέγερση γηπέδου του Παναθηναϊκού.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στη συμβολή Αγίου Πολυκάρπου και Πευκών σε χώρο όπου υπάρχουν απορρίμματα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά καίει σκουπίδια και παλιά ξύλα.
Μάλιστα, η πυκνότητα του καπνού είναι τέτοια και εξαπλώνεται στις γύρω περιοχές, που εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστές πόρτες και παράθυρα.
Για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 15 Πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
Στις 20.35 έφτασε και μήνυμα του 112 για τη φωτιά:
Το μήνυμα προειδοποιεί τους κατοίκους της περιοχής για τον καπνό που «κατευθύνεται στην περιοχή σας» καλώντας τους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.