Κορινθία: Τεράστια καταστροφή – Τέσσερις μέρες δεν μπορούν να ελέγξουν την πυρκαγιά – Ανικανότητα ή διάλυση;

Συνεχίζει η Πυροσβεστική , με ισχυρές δυνάμεις, την προσπάθεια οριοθέτησης της φωτιάς που ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ στο Σχίνο Κορινθίας αλλά αυτό που όλος ο κόσμος βλέπει είναι μια τεραστίας διαστάσεως κυβερνητική ανικανότητα καθώς 3 μέρες μετά ακόμα προσπαθούν να την οριοθετήσουν παρά το ότι μιλάμε για ανέμους πλέον των 2-3 μποφόρ (απλό αεράκι) και την αεροπορική βάση των εναέριων πυροσβεστικών μια ανάσα!

Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής, υπάρχουν ακόμα αρκετές , διάσπαρτες εστίες μέσα στις καμμένες περιοχές, ενώ πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι δεν δημιουργούν πλέον πρόβλημα στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Αυτά είναι τα έργα του “επιτελικού κράτους” σήμερα:

H “εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη συνεχώς βελτιώνεται”, τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ενώ πρόσθεσε ότι «η φωτιά είναι σε εξέλιξη, με διάσπαρτες ενεργές καύσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται δραστικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Δείτε ακόμα:  Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ με την 42χρονη που βρέθηκε «τσιμεντωμένη» σε αυλή σπιτιού

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για τρίτο 24ωρο, βοηθά αποφασιστικά το γεγονός ότι κόπασαν οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν πλέον ένταση 2 με 3 μποφόρ (θα χρειαστούν όμως ακόμα μια ημέρα για να την οριοθετήσουν – Δεν νομίζουμε να έχει μείνει τίποτα)!

Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την εξέλιξη της φωτιάς το απόγευμα του Σαββάτου:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με διάσπαρτες ενεργές καύσεις. Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ”, οκτώ (8) Α/Φ, οκτώ (8) PZL, δύο (2) Ε/Π και ακόμη δύο (2) Ε/Π του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε ακόμα:  Κων. Μπογδάνος: Παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα ονόματα των νηπίων

Για τη μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια Όρη μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής. Όπως είπε ο Στέφανος Κολοκούρης, «ήταν μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων 20-30 ετών σε τέτοιο μήνα, που καλά-καλά δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος. Η φωτιά ήταν σε περιοχή που ήταν εξαιρετικά δυσπρόσιτη, ωστόσο από την δεύτερη ημέρα καταφέραμε να την έχουμε σε ύφεση».

Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι ότι, πιθανόν, έως αύριο πρόκειται να έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας.

Δείτε ακόμα:  Τρίτη δόση εμβολίου: Αυτές οι ομάδες παίρνουν σειρά – Οι επίσημες ανακοινώσεις

Στις 9:00 το πρωί της Κυριακής θα βρίσκεται στο Αλεποχώρι κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τον ΑΣχίνοναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

pronews.gr