Κορονοϊός: 23χρονη αρρώστησε δεύτερη φορά σε ένα μήνα

Ο κορονοϊός «χτύπησε» δύο φορές σε ένα μήνα μία 23χρονη από το Ηράκλειο Κρήτης. Για σπάνια περίπτωση κάνουν λόγο οι επιστήμονες.

Η 23χρονη που προσέβαλε δις ο κορονοϊός βρισκόταν, σύμφωνα με το GRTimes.gr, αρχικά στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 30 Μαρτίου 2021, έχοντας συμπτώματα, έκανε PCR τεστ, στο οποίο βρέθηκε θετική.

Η καραντίνα της ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου, διάστημα στο οποίο είχε πόνους στους αδένες στον λαιμό, αίσθημα κόπωσης και χαμηλό πυρετό.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Τι περιμένουμε στην Ελλάδα το φθινόπωρο – Πόσο ασφαλείς είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι

Ωστόσο, στις 5 Μαΐου – αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης – η 23χρονη εμφάνισε και πάλι ύποπτα συμπτώματα και κυρίως αίσθημα κόπωσης. Το ίδιο βράδυ ανέβασε δέκατα, έχοντας πόνους στα κόκαλα και «σφίξιμο» στο στήθος.

Την επομένη το πρωί, έκανε δύο self test που βρέθηκαν θετικά, ενώ μετά από εντολή του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, υποβλήθηκε σε νέο PCR τεστ, το οποίο τη διέγνωσε εκ νέου θετική και μάλιστα με το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 791 νέα κρούσματα - 11 νεκροί και 375 οι διασωληνωμένοι

«Σπάνια η περίπτωση»

Γιατροί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση, καθώς υποτίθεται πως τα αντισώματα που είχε αναπτύξει η 23χρονη από την πρώτη φορά που νόσησε, θα την είχαν προστατέψει για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, οι γιατροί επισημαίνουν ότι γνωρίζουν για περιπτώσεις επαναμόλυνσης μετά από 3 – 4 μήνες, αλλά οπωσδήποτε όχι για έναν μήνα.

Το γεγονός αποδεικνύει ότι όλοι, ακόμη και αυτοί που έχουν νοσήσει μία φορά, πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην εφησυχάζουν, πιστεύοντας ότι έχουν τα αντισώματα που θα τους προστατέψουν, τηρώντας πάντοτε τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.