Κορονοϊός: Αυτές είναι οι 5 περιοχές της χώρας που “αρνούνται” να εμβολιαστούν

Εκτός από τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, στο covid19.gov.gr μπορεί να δει κανείς και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Στον παρακάτω χάρτη, ο επισκέπτης θα μπορεί να δει ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν προχωρήσει αρκετά με τους εμβολιασμούς του πληθυσμού και ποιες έχουν μείνει πίσω.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊός, οι πέντε περιοχές με τη χαμηλότερη κάλυψη είναι οι Φλώρινα, Ξάνθη, Φωκίδα, Σέρρες και Δράμα.

Δείτε ακόμα:  Ευχάριστα νέα! Νίκησε τον κορονοϊό η 36χρονη έγκυος που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

Κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται ακόμα 14 Περιφερειακές Ενότητες από τις συνολικά 74 της χώρας. Οι Περιφέρειες αυτές είναι: Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

“Στις περιοχές αυτές υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για το μήνα Ιούνιο με εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson και καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους”, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε ακόμα:  Νεαρός βρήκε τον έρωτα και νεφρό μέσω Tinder- Παντρεύτηκε τον δότη

Έκκληση Παπαευαγγέλου στους νέους να εμβολιαστούν πριν τις διακοπές

Η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει, καθώς βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τον επιθυμητό στόχο, που είναι η ανοσία, δήλωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

“Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το περσινό με το φετινό καλοκαίρι” είπε, αλλά εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, παρότι “υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούμε να έχουμε περισσότερες δραστηριότητες”.

Δείτε ακόμα:  Σχολεία: Αυτό είναι το πρώτο τμήμα που κλείνει πανελλαδικά λόγω κορονοϊού

Να εξακολουθήσουμε να είμαστε προσεκτικοί έως ότου ελεγχθεί η επιδημία, τόνισε και εξήγησε πως τα δύο τρίτα όσων μολύνθηκαν πέρυσι τον Αύγουστο ήταν κάτω των 40 ετών και ζήτησε από τους πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, να προσέλθουν για εμβολιασμό πριν φύγουν για διακοπές.

Η ίδια τόνισε ότι έχουμε δύο τρόπους να περιορίσουμε την πανδημία, “το ένα είναι η συμπεριφορά μας και το άλλο είναι ο εμβολιασμός ώστε να αυξήσουμε το τείχος ανοσίας”.

thetoc.gr