Κορονοϊός: Άρχισαν τα «όργανα»! Δυσαρεστημένος ψαροντουφεκάς προσφεύγει στο ΣτΕ κατά των μέτρων

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγε πολίτης της νησιωτικής Ελλάδας, αντιδρώντας στα μέτρα κατά της απαγόρευσης του… ψαροντούφεκου!

Πρόκειται, πιθανότατα, για μία από τις πρώτες προσφυγές κατά των ποικίλων μέτρων απαγόρευσης, στο πλαίσιο της αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, η οποία αναμένεται να σηκώσει πολλή συζήτηση.

Συγκεκριμένα, ο… αδικημένος πολίτης ζητεί από το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπ’ αριθμ. 2131.1/20719/30.3.2020 απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα με την οποία απαγορεύθηκαν οι θαλάσσιες δραστηριότητες, η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η απαγόρευση αυτή είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος, όπως είναι αυτές για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος), για τους περιορισμούς στα ατομικά δικαιώματα (άρθρο 25 του Συντάγματος), κ.λπ., ενώ συνεχίζει, θεωρώντας πως, το μέτρο του περιορισμού του θαλάσσιου λουτρού δεν είναι ούτε πρόσφορο, ούτε αναγκαίο, αλλά ούτε και αντίστοιχης έντασης με τον νόμιμα επιδιωκόμενο στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας, σημειώνοντας πως δεν είναι νόμιμος κάθε περιορισμός της ατομικής σωματικής άσκησης, με τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Δείτε ακόμα:  Βίντεο ντοκουμέντο με τον "μαϊμού" εμβολιασμό - Η στιγμή που νοσηλεύτρια «τρυπά» την 75χρονη με άδειο φιαλίδιο

Η αίτηση ακύρωσης εισήχθη στο Δ’ Τμήμα του ΣτΕ και η πρόεδρος του, Μαρία Καραμανώφ, θα προσδιορίσει την ημέρα συζήτησης της υπόθεσης.

newsbreak.gr