Κορονοϊός: Ασφυξία σε νοσοκομεία – Δεν μπορούν να δεχτούν άλλους ασθενείς (βίντεο)

Τεράστια είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ από ασθενείς του κορονοϊό με τα νοσοκομεία της Λάρισας να ασφυκτιούν.

Στην ασφυκτική πίεση που δέχεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια αναφέρθηκε ο Απόστολος Κομνός, διευθυντής της Μ.Ε.Θ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Πολύ δύσκολη μέρα σήμερα», τόνισε ο κ. Κομνός. «Το νοσοκομείο μας αύξησε τα κρεβάτια ΜΕΘ ανά 3, είμαστε στα 27 και δεν νομίζω ότι μπορούμε να αυξήσουμε παραπάνω, είχαμε και δύο εξιτήρια και γεμίσαμε αμέσως. Το ίδιο και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο δίπλα μας. Αύξησε τα κρεβάτια κατά 4 και γέμισαν αμέσως», σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο προσθέτοντας ότι ήρθε σε επικοινωνία με νοσοκομείο της Χαλκίδας το οποίο δέχθηκε περιστατικά από Τρίκαλα και Καρδίτσα με αποτέλεσμα να γεμίσει πλέον κι αυτό.

«Η κατάσταση είναι οριακή στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια», υπογράμμισε, «το προσωπικό είναι ένα μεγάλο θέμα. Όλα τα παιδιά αγωνίζονται νυχθημερόν. Το νοσοκομείο δέχεται μεγάλη επιβάρυνση».

Δείτε ακόμα:  Θετικός στον κορονοϊό ο Κώστας Φραγκολιάς: Η ανακοίνωση της Σταματίνας Τσιμτσιλή

«Από τις πληροφορίες που είχαμε φαίνεται ότι η καμπύλη γέρνει προς τα κάτω, έφτασε στο πικ και τώρα κατεβαίνει, αλλά για τις ΜΕΘ δεν πολλά πράγματα, γιατί τα νοσοκομεία είναι ήδη γεμάτα και οι άρρωστοι χειροτερεύουν», πρόσθεσε ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

newsit.gr