Κορονοϊός: Διόλου τιμητική πρωτιά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στα 124 ήταν τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε στην καθημερινή ενημέρωση ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη (5/8).

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ενημέρωση, από τα 124 κρούσματα, τα περισσότερα, 22 συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και άλλα τόσα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής που μοιράζονται αυτή τη μη τιμητική πρωτιά.

Κατά τα άλλα, 18 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης, 15 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 9 εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως, 8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία Vikre κι άλλα τόσα στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία.

Παράλληλα, 6 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, από τα οποία τα 4 συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το 1 συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη. Τέλος 2 κρούσματα εντοπίστηκαν στις περιφερειακές ενότητες Ρόδου, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κοζάνης, Χαλκιδικής, ενώ από 1 στις περιφερειακές ενότητες Δράμας,
Πιερίας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Πέλλας και Χανίων.

Δείτε ακόμα:  Χρ. Σπίρτζης: Απαράδεκτη η σύλληψη γυναικών που αγωνίζονται για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας (βίντεο)