Κορονοϊός: «Δώρο Χριστουγέννων» η μετάλλαξη Όμικρον – Τι υποστηρίζει Γερμανός γιατρός

Και όμως! Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να σηματοδοτεί καλά νέα ακόμα και για το τέλος της πανδημίας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει Γερμανός γιατρός.

Η νέα μετάλλαξη Όμικρον μπορεί τελικά να αποδειχθεί «δώρο Χριστουγέννων» για την πορεία της πανδημίας, εάν τελικά έχει πιο ήπια συμπτώματα και τελικά προκαλεί πιο ήπια νόσηση, δήλωσε σήμερα Γερμανός ειδικός στον τομέα της Υγείας, που επικαλείται η Daily Mail.

Ο ίδιος αποδίδει το παραπάνω συμπέρασμα, στις προηγούμενες δηλώσεις γιατρών της Νότιας Αφρικής, όπου τα κρούσματα που παρακολουθούνται φέρονται να έχουν εκδηλώσει κάποια ήπια συμπτώματα για 2-3 μέρες, όπως πονοκέφαλο και κόπωση, ενώ προς το παρόν κανένα περιστατικό δεν έχει οδηγηθεί σε νοσηλεία ή θάνατο.

Δείτε ακόμα:  ΕΟΔΥ: Πού θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test την Τρίτη 5/7

Ο καθηγητής Karl Lauterbach, κλινικός επιδημιολόγος, που διεκδικεί και τη θέση του επόμενου υπουργού Υγείας της Γερμανίας, είπε ότι οι πρώτες αναφορές δείχνουν πως η Όμικρον θα μπορούσε ακόμη και να επιταχύνει το τέλος της πανδημίας.

Όπως εξήγησε, έχει τόσες πολλές μεταλλάξεις – 32 στην πρωτεΐνη ακίδας, διπλάσιες δηλαδή από τη μετάλλαξη Δέλτα – που θα μπορούσε να σημαίνει ότι είναι βελτιστοποιημένο στέλεχος για να μολύνει και να είναι λιγότερο θανατηφόρο, όπως εξελίσσονται οι περισσότεροι ιοί του αναπνευστικού.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι ο κορονοϊός είναι απίθανο να εξαλειφθεί ποτέ, αλλά θα μετατραπεί σε έναν ηπιότερο ιό που θα μοιάζει με τη γρίπη.

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον

Mια νοτιοαφρικανή γιατρός, η οποία έχει αναλάβει τη θεραπεία περίπου 30 ασθενών, λέει ότι, μέχρι στιγμής, έχει παρατηρήσει ανάρρωση των ασθενών χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.

Αυτά περιλαμβάνουν:

υπερκόπωση
μυαλγίες
ξερόβηχας και φαγούρα στο λαιμό

Οι ασθενείς αυτοί ήταν κυρίως άνδρες κάτω των 40 ετών και στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστοι , ενώ ελάχιστοι παρουσίασαν και χαμηλό πυρετό.

Δείτε ακόμα:  Θερινές εκπτώσεις: Πρεμιέρα στις 11 Ιουλίου - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Από τα συμπτώματα λείπουν η απώλεια γεύσης και όσφρησης.

ieidiseis.gr