Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη ΙΣΑ και Περιφέρειας Αττικής

Την ανησυχία τους για τη διασπορά του κορονοϊού εξέφρασαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ όπως επισημάνθηκε, σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας και ειδικότερα η Αττική, συνιστά λόγο για άμεση κινητοποίηση.

Σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στη δυσμενή αυτή εξέλιξη, η Επιτροπή εκτίμησε ότι σημαντικό ρόλο έχουν παίξει «οι θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται κυρίως από το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση ενός μέρους των πολιτών που θέτουν σε κίνδυνο με τη συμπεριφορά τους ,τόσο τον εαυτό τους όσο και την κοινωνία».

Δείτε ακόμα:  Κρυφτούλι ευθυνών για το νερό στο Ν. Βουτζά - Στα κάγκελα οι κάτοικοι και με το Δήμο Μαραθώνα

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, επεσήμανε ότι ο Σύλλογος έχει παρέμβει με αυστηρότητα για ελάχιστα μέλη του που διακινούσαν ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφορούσαν το κοινό.

Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη, για ενημέρωση των ατόμων νεαρής ηλικίας καθώς σε ένα βαθμό έχει υπάρξει παρανόηση, για τον κίνδυνο που διατρέχουν με αποτέλεσμα ένα μέρος αυτών να μην είναι σχολαστικοί στα μέτρα προφύλαξης. Επίσης αποφασίστηκε να δρομολογηθούν δράσεις, για την ενημέρωση των παιδιών και των νέων ενώ παράλληλα η Επιτροπή θα επεξεργαστεί Σχέδιο με τις προϋποθέσεις, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τον επόμενο μήνα.

Δείτε ακόμα:  Παλλήνη: Μόνο με ραντεβού & για επείγοντα θέματα θα δέχεται η Δ/νση τεχνικών υπηρεσιών

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση κινητοποίηση, για την πρόληψη μιας ανεξέλεγκτης περαιτέρω αύξησης κρουσμάτων και ανέφερε ότι εστάλη επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της Αττικής ,με την οποία τους ζητά να θωρακίσουν τις τοπικές κοινωνίες.

«Ο ανησυχητικός διαρκώς αυξανόμενος ρυθμός μετάδοσης της Covid-19, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες δεν οφείλεται τόσο στην αύξηση του αριθμού επισκεπτών στην περιοχή μας από άλλες χώρες, αλλά κυρίως στο γεγονός πως υπάρχει χαλάρωση, στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας», τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε τα εξής: «Η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας, που θα έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνον στη δημόσια υγεία αλλά και στην οικονομία. Οφείλουμε να δείξουμε υπευθυνότητα και ομοψυχία, για να βγούμε νικητές κι από αυτή τη δύσκολη μάχη, όπως το πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα».

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Κλείνει ακόμα ένα τμήμα σε σχολείο της Αν. Αττικής - Στα έξι συνολικά, δείτε αναλυτικά τη λίστα