Κορονοϊός: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τα κρούσματα στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Απολογίες για κατηγορίες που αντιμετώπιζαν και οι οποίες αφορούσαν σε παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού, έδωσαν σήμερα στον ανακριτή Χ. Παπαδήμα οι κατηγορούμενοι της κλινικής «Ταξίαρχαι», τέσσερις γιατροί και ένα διευθυντικό στέλεχος.

Αμέσως μετά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Μόνο σε τρεις επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και συγκεκριμένα καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 και 6.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Η επέλαση του κορονοϊού δεν αντιμετωπίζεται με αβάσιμες ποινικές διώξεις, όπως φάνηκε από την τραγική πραγματικότητα, που νόσησαν χιλιάδες πολίτες μέσα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας», τόνισαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Καρκούλας και Γιάννης Παπαριστείδης. Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι το κατηγορητήριο που είχε συναχθεί σε βάρος των εντολέων τους αποδομήθηκε καθώς στην κλινική είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι στην κλινική «Ταξιάρχαι» είχαν εντοπιστεί πολλά κρούσματα κορονοϊού και είχαν σημειωθεί θάνατοι ασθενών.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 7.682 νέα κρούσματα - 12 νέοι θάνατοι και 97 οι διασωληνωμένοι

lawandorder.gr