Κορονοϊός: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη «σαν Όμικρον» – Ξεγλιστρά του PCR τεστ

Στο Queensland της Αυστραλίας οι αρχές ανακάλυψαν μια νέα παραλλαγή της μετάλλαξης Ομικρον σε ταξιδιώτη που έφτασε από τη Νότια Αφρική. Η νέα αυτή παραλλαγή έχει περίπου τις μισές από τις μεταλλάξης της Ομικρον και δεν μπορεί να ανιχνευτεί από τον κλασικό έλεγχο, δήλωσε ο Peter Aitken επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της περιοχής. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη που έφτασε από την Νότια Αφρική το Σάββατο οπότε και βρέθηκε θετικός.

Η νέα αυτή παραλλαγή έχει αρκετά σημάδια ώστε να μπορεί να «κατηγοριοποιηθεί ως «Ομικρον», αλλά δεν ξέρουμε αρκετά ως προς το τι σημαίνει σε ότι αφορά την κλινική σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, συμπλήρωσε ο Aitken. «Εχουμε τώρα μια Ομικρον και μια ΄σαν Ομικρον’».

Δείτε ακόμα:  Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας από τον σύντροφό της - Σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό

Η ανακάλυψη μπορεί να είναι ένα πισωγύρισμα για τους επιστήμονες που προσπαθούν να καταλάβουν το πλήρες αντίκτυπο που θα έχει η Ομικρον, περιλαμβανομένου του πόσο μεταδοτική είναι και αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης.

Η νέα παραλλαγή έχει τις μισές από τις μεταλλάξεις της Ομικρον. Παράλληλα, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο, κάτι που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό της μέσω PCR τεστ, είπε ο Aitken.

euro2day.gr