Κορονοϊός – Γιαννάκος: Δεν υπάρχει ΜΕΘ ούτε για δείγμα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

Την ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στις Περιφέρειες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, λόγω της εκθετικής αύξησης που παρατηρείται στις εισαγωγές νέων κρουσμάτων κορονοϊού, καταγγέλλει με δήλωσή του την Τρίτη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, «στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται. Χθες εισήχθησαν περισσότεροι ασθενείς από προηγούμενες ημέρες. ΜΕΘ δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Αδειάζει κρεβάτι και γεμίζει αμέσως».

Ο ίδιος αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

«Το νοσοκομείο διαθέτει ΜΕΘ Covid 12 κλινών. Ήταν γεμάτη. Στις 15:00 τη Δευτέρα χρειάστηκε να διασωληνωθεί ένας νέος άνθρωπος με υποκείμενα νοσήματα .Δόθηκε αμέσως από το νοσοκομείο για διακομιδή. Στις 18:30 εξέπνευσε ο ασθενής στο νοσοκομείο Τρικάλων πριν προλάβει να διακομισθεί. Οι ΜΕΘ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είναι γεμάτες. Οι διακομιδές ειδικά σε μακρινές αποστάσεις επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι είναι επικίνδυνες», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Εν συνεχεία, ο κ. Γιαννάκος παραθέτει αριθμητικά στοιχεία από τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Γράφει χαρακτηριστικά: «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 14 ασθενείς στις 14 κλίνες. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 24 ασθενείς στις 24 κλίνες. ΒΟΛΟΣ: 8 ασθενείς στις 8 κλίνες ΤΡΙΚΑΛΑ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες: ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: που γίνονται διακομιδές από Θεσσαλία. ΛΑΜΙΑ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. ΧΑΛΚΙΔΑ: 7 ασθενείς στις 8 κλίνες».

Σφοδρή κριτική κατά Γεραπετρίτη

Ο Μιχάλης Γιαννάκος ασκεί δριμεία κριτική και στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη δήλωση από επίσημα κυβερνητικά χείλη για τις ΜΕΘ, για να δικαιολογήσει την αδράνεια των 8 μηνών να λειτουργήσουν περισσότερες ΜΕΘ».

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.