Κορονοϊός: Γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι (φωτό)

Με μουσική, χορό, μπαλόνια και μάσκες γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, οι ηλικιωμένοι που ζουν στον οίκο ευγηρίας Λεβ Γκανίμ στην πόλη Νετάνια του Ισραήλ.

Οι συνταξιούχοι διοργάνωσαν το μικρό πάρτι, μετά τη λήψη της δεύτερης και τελευταίας δόσης του εμβολίου, προκειμένου να γιορτάσουν την επικείμενη «ελευθερία» τους, αφού εδώ και πολύ καιρό βιώνουν τον εγκλεισμό και την απομόνωση.

«Είμαι ευτυχής σαν ελεύθερο πουλί, σήμερα. Δόξα τω Θεώ όλα αυτά τελειώνουν», δήλωσε η 70χρονη, Πνίνα Ντεμπίνσκι, που είναι συνταξιούχος δασκάλα και ζει στον οίκο τα τελευταία επτά χρόνια.

Δείτε ακόμα:  Lockdown: Διχασμένη η Επιτροπή για το άνοιγμα - Οι δύο "σχολές" των λοιμωξιολόγων

«Θα είμαστε ελεύθεροι να βγαίνουμε έξω, να συναντιόμαστε με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, Να χαιρόμαστε τη ζωή με τον τρόπο που ξέρουμε, τον τρόπο που συνηθίζαμε πριν από περίπου έναν χρόνο. Θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» συμπλήρωσε με ελπίδα.

Όμως, όπως σημειώνει το Reuters, οι ηλικιωμένοι οφείλουν να προσέχουν, καθώς δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια εμποδίζουν στη μετάδοση της Covid-19.

Το Ισραήλ έχει βάλει στόχο να αναχαιτίσει τον κορονοϊό, προχωρώντας στη φάση των εμβολιασμών με γοργότατους ρυθμούς. Ήδη έχει εμβολιασθεί το 28% του πληθυσμού, ενώ στη χώρα βρίσκεται σε ισχύ το τρίτο lockdown, το οποίο είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει.

Δείτε ακόμα:  Αγωνία στην εντατική για παιδάκι με κορονοϊό

lawandorder.gr, φωτογραφίες: REUTERS