Κορονοϊός: Η J&J διακόπτει την παραγωγή του εμβολίου της

Η Johnson & Johnson στο τέλος του περασμένου έτους έκλεισε αθόρυβα το μοναδικό εργοστάσιο που παράγει παρτίδες του εμβολίου της για την COVID-19, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν την απόφαση.

Η διακοπή είναι προσωρινή, με το εργοστάσιο του Λέιντεν να αναμένεται να αρχίσει να παράγει ξανά το εμβόλιο μετά από λίγους μήνες, ανέφερε το άρθρο των NYT. Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι δεν ήταν σαφές εάν η παύση είχε αντίκτυπο στις προμήθειες εμβολίων.

Στην εγκατάσταση, στην ολλανδική πόλη Λέιντεν, κατασκευάζεται πάντως ένα πειραματικό αλλά δυνητικά πιο κερδοφόρο εμβόλιο για την προστασία από έναν άσχετο ιό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η φαρμακοβιομηχανία, τον περασμένο μήνα, προέβλεψε έως και 3,5 δισ. δολάρια κέρδη από πωλήσεις του εμβολίου της για την COVID-19 το 2022, άλμα 46%, έχοντας κακή απόδοση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία ανέφερε πωλήσεις 2,39 δισ. δολαρίων για το εμβόλιο της COVID το 2021, χάνοντας τον δικό της στόχο των 2,5 δισ. δολαρίων, σε ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από τις ανησυχίες για την ασφάλεια και την άνιση ζήτηση για ένα εμβόλιο. που κάποτε διαφημιζόταν ως πολλά υποσχόμενο εργαλείο για τον εμβολιασμό πληθυσμών σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές.

Καθώς το εργοστάσιο στο Λέιντεν δεν είναι προσωρινά διαθέσιμο, θα μπορούσε να μειωθεί η προσφορά του εμβολίου J&J κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, ανέφεραν οι NYT, επικαλούμενοι έναν από τους ανθρώπους που γνωρίζουν την απόφαση. Άλλες εγκαταστάσεις έχουν ετοιμαστεί για την κατασκευή του εμβολίου, αλλά είτε δεν είναι ακόμη σε λειτουργία, είτε δεν έχουν λάβει έγκριση, τονίζεται στο άρθρο.

 

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.