Κορονοϊός: Η πρώτη καισαρική στην Ελλάδα σε θετική στον Covid-19 μητέρα

Ένα θετικό μήνυμα ελπίδας ξεπήδησε μέσα από τη ζοφερή καθημερινότητα που έχει προκαλέσει η πανδημία στην χώρα μας. Με ασφάλεια ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή στην Ελλάδα ένα υγιέστατο μωρό, από μητέρα θετική στην νόσο Covid-19. Η καισαρική έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Το πρώτο νοσοκομείο στη χώρα, που κατάφερε να πραγματοποιήσει με ασφάλεια τοκετό με καισαρική τομή σε γυναίκα θετική στον κορονοϊό, είναι το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Και όμως, η ομάδα αίματος έχει σημασία - Ποιοι κινδυνεύουν λιγότερο να κολλήσουν

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας οι εξειδικευμένοι στη νόσο Covid-19 γιατροί πραγματοποίησαν τον τοκετό με καισαρική τομή και φορώντας ολόσωμες στολές, καθώς η νόσος εμφανίζει υψηλή μεταδοτικότητα. Ειδικός χειρισμός απαιτήθηκε και στις χειρουργικές κινήσεις, καθώς οι γιατροί έπρεπε να πραγματοποιήσουν την επέμβαση, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο μετάδοσης της νόσου στο βρέφος.

Το “μπράβο” του διοικητή του νοσοκομείου Κέρκυρας στους γιατρούς

Ο διοικητής του νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έδωσε συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό αναφέροντας: «Πρώτη καισαρική τομή έγινε σήμερα το πρωί στο Γ.Ν. Κέρκυρας σε εγκυμονούσα θετική σε COVID-19, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Μπράβο σε όλους αυτούς τους άξιους επιστήμονες μας που δείχνουν το δρόμο ότι το Νοσοκομείο μας πρωτοστατεί για άλλη μια φορά».

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Σε ημιαργία το Δημόσιο λόγω πανδημίας - Αγανάκτηση των πολιτών

Δείτε την ανάρτηση:

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος φυσιολογικός τοκετός στη χώρα μας σε θετική στον κορονοϊό γυναίκα, είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου στο νοσοκομείο «Αττικόν» Η μητέρα δεν είχε μεταδώσει τον ιό στο νεογέννητο βρέφος, ενώ μετά τον τοκετό είχε παραμείνει για 14 ημέρες, όπως προβλεπόταν τότε, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

iatropedia.gr