Κορονοϊός: «Λουκέτο» σε εστίαση, ψυχαγωγία, άθληση σε Ραφήνα, Πικέρμι & Αν. Αττική – Κανονικά τα σχολεία


Από την Τρίτη στις 6 το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.


Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή η Ραφήνα, το Πικέρμι, όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα μέτρα

· Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Γιώργος Διαμαντής

· Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.

· Σε αντίθεση με την άνοιξη δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

· Η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων.

· Τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα

· Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά

Οι νέοι κανόνες επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού: Στη διασκέδαση και την κινητικότητα των πολιτών. Ενώ διατηρούν σε ολόκληρη την επικράτεια τη λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια. Γιατί εκεί τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται.

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός σε Νοσοκομείο! Το έσκασε 66χρονος με κορονοϊό

Στους νομούς που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο» θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Και είναι τα εξής:

· Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

· Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

· Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

· Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

· Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Χριστουγεννιάτικη πανδαισία! Φωτίστηκαν Άστρο, Καράβι, "μπλε ουρανός" & το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο έκπληξη! (φωτό & βίντεο)

Έρχεται έκτακτο πρόγραμμα στήριξης εργαζόμενων – επιχειρήσεων

Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Η Πολιτεία έχει φροντίσει να διατηρεί αποθέματα, καθώς η κρίση αυτή εκδηλώνεται σε πολλά μέτωπα. Και θα σταθεί και πάλι δίπλα σε όποιους αντιμετωπίσουν προβλήματα τώρα. Με αποζημιώσεις, δάνεια, απαλλαγές και διευκολύνσεις που θα πλησιάσουν το 1,5 δις».

newsbeast.gr