Κορονοϊός: Ο νέος υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας – Που βρίσκεται η Ραφήνα


Το νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ο όποιος θα ισχύσει από την προσεχή Τρίτη, 3 Νοεμβρίου.

Τα τέσσερα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας συγχωνεύονται σε δύο ως εξής: το επίπεδο ένα το «πράσινο» και το επίπεδο 2 το «κίτρινο», συγχωνεύονται στο επίπεδο Α επιτήρησης «κίτρινο». αντίστοιχα τα επίπεδα 3 «πορτοκαλί» και 4 «κόκκινο», συγχωνεύονται στο επίπεδο Β αυξημένου κινδύνου «κόκκινο». Στις «κόκκινες» περιοχές βρίσκονται η Αττική και η βόρεια Ελλάδα.

Και στα δύο επίπεδα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, η απαγόρευση επιβίβασης σε μέσο μαζικής μεταφοράς χωρίς μάσκα, επιβάλλεται τηλεργασία 50% στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια και ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί.

Δείτε ακόμα:  Νέος Αντιδήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου ο Σπύρος Πάντζας - Εντεταλμένος Παιδείας ο Παν. Γαβριήλ!

Αναλυτικά όλα τα μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε όλη την επικράτεια -απαγορεύεται η επιβίβαση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, εξαιρούνται οι μετακινήσεις για εργασία ή για λόγους υγείας.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
  • Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ με εξαίρεση της κλινικές των ιατρικών σχολών
  • Τέλος στα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας, όπως τα γηροκομεία.
  • Ανοιχτό το λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, τα υπαίθρια μουσεία και τα κομμωτήρια
Δείτε ακόμα:  Αποκλειστικό: Στη Ραφήνα ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης (φωτό)

skai.gr