Κορονοϊός: Ο πρώτος Έλληνας γιατρός που εμβολιάστηκε: «Νιώθω καλά» (βίντεο)

Ο κορονοϊός δεν παίζει πλέον μόνος του. Στο MEGA και στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πρώτος Έλληνας γιατρός που έκανε το εμβόλιο στην Σκωτία.

«Δεν ξέρω αν έχει φυτρώσει τίποτα, αλλά νιώθω μια χαρά», λέει αστειευόμενος ο Πέτρος Τσαφρακίδης, ουρολόγος στο Victoria Hospital Fife.

Όπως τονίζει ο κ. Τσαφρακίδης, ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ανήκει στην ομάδα των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορονοϊό.

«Την πρώτη μέρα των εμβολιασμών υπήρξε μια σύγχυση», αναφέρει περιγράφοντας τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ σημειώνει ότι αν και το εμβόλιο είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο και δεν έχει πάρει έγκριση από την ΕΕ, δε δίστασε να το κάνει.

Δείτε ακόμα:  Εμβόλιο Pfizer: Στο 95,3% η αποτελεσματικότητα του με δύο δόσεις, 57,7% με μία

«Η επιλογή ήταν προσωπική και μου δόθηκε η ευκαιρία και το έκανα», εξηγεί

Δύο από τους συναδέλφους του, ωστόσο, παρουσίασαν ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις: «Υπήρχαν δύο άτομα που έκαναν αλλεργική αντίδραση αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν».

Ο Πέτρος Τσαφρακίδης σημείωσε ότι «χρειάζεται χρόνος και αξιολόγηση», όσον αφορά τα συμπτώματα και τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.

newsit.gr