Κορονοϊός: Παγώνη – Σαρηγιάννης – “Το lockdown δεν αποδίδει”

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη και ο Καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την εξέλιξη της πανδημίας και το lockdown.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η πορεία τις επόμενες δυο βδομάδες θα είναι αυξητική, ενώ καλό θα ήταν να διατηρηθεί ένα επίπεδο περιορισμού για αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά με στόχο την κατάλληλη προετοιμασία για άνοιγμα με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια.

Δείτε ακόμα:  Σοκ! Ζευγάρι ηλικιωμένων ψυχορραγούσε για δύο μέρες μετά από τροχαίο μέχρι να εντοπιστεί – Νεκρή η γυναίκα!

Υποστήριξε ότι υπάρχουν τρόποι για να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, αλλά χρειάζεται προγραμματισμός.

Από την πλευρά της η κυρία Παγώνη ισχυρίστηκε ότι το lockdown δεν αποδίδει και ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις για να σταματήσει η πίεση του κόσμου και να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων. Για την μετακίνηση από νομό σε νομό, είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι δεν είναι ότι δε λειτουργεί το lockdown, αλλά ότι υπάρχει διασπορά σε συγκεκριμένα σημεία.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Με σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο - Πού θα βρέχει

Για την αύξηση ιικού φορτιού στην Κρήτη, υποστήριξε ότι αυτή οφείλεται στα μεταλλαγμένα κρούσματα και τη χαμηλή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

«Στοχεύουμε στον ελεύθερο χρόνο, ενώ θα έπρεπε να στοχεύσουμε εκεί που περνάμε τον περισσότερο χρόνο, δηλαδή στο χώρο εργασίας», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Με τη σειρά της η κυρία Παγώνη, έκανε λόγο για αύξηση των τεστ και χρήση διπλής μάσκας, ενώ τόνισε πως στόχος είναι τα εμβόλια.

Στο κόκκινο και η Λέρος

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Στις παραλίες ξανά από το Σάββατο – Προσοχή στα νέα μέτρα

Στο κόκκινο βρίσκεται και η Λέρος, καθώς τα θετικά κρούσματα έχουν εκτοξευτεί. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Άκη Γκρέκο, δεν υπάρχουν έλεγχοι κατά την είσοδο και έξοδο από το νησί, ενώ έκανε λόγο και για διασπορά του ιού από εργάτες που μετακινούνται συχνά λόγω εργασίας.