Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: 100 παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία – Πάνω από 140.000 ενεργά κρούσματα

Έντονος προβληματισμός και σαφέστατη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου γνωστοποίησε πως τα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι περίπου 140.000.

Η ίδια έκανε λόγο για σταδιακή σταθεροποίηση στην διάδοση των κρουσμάτων, τονίζοντας πως «η συντριπτική πλειοψηφία όσων χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι».

Δείτε ακόμα:  Οδηγός του ΚΤΕΛ ζήτησε από κοπέλα να κατέβει από λεωφορείο επειδή φορούσε... τοπάκι

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της χαλάρωσης των μέτρων, τονίζοντας πως ο κόσμος έχει ανάγκη να χαλαρώσει, ωστόσο όλα τα δεδομένα πρέπει να μπουν στη «ζυγαριά» για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Παράλληλα, η ίδια αναφέρθηκε στα τελευταία δεδομένα για τις νοσηλείες των παιδιών από τον κορονοϊό, σημειώνοντας πως τα παιδιά σήμερα που νοσηλεύονται είναι περίπου 100. Όσον αφορά την ηλικία τους η πλειοψηφία είναι κάτω των 11 ετών.

Δείτε ακόμα:  Τζανάκης: Θα φτάσουν 30.000 τα κρούσματα – Μετά τις 15 Ιουλίου η κορύφωση

«Ο αριθμός αυτός είναι σταθερός και αποτελεί το 2% με 2,5% του συνόλου των νοσηλευόμενων», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

 

newsbomb.gr