Κορονοϊός: Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή σήμερα στις 12:00 για τα νέα μέτρα -Τι αναμένεται να πει

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα στις 12:00, θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, στη συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρωθυπουργού αναμένεται να βρεθούν η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και η οικονομία.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να τοποθετηθεί στη Βουλή στη συζήτηση για το συμπληρωματικό προϋπολογισμό που κατατίθεται λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού. Αναμένεται προφανώς να μιλήσει για την οικονομία, όμως όπως και ο ίδιος είπε χθες στο CNN, προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή, εξ ου και δεν αποκλείεται να προαναγγείλει ο ίδιος πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν ευθέως ότι εξετάζεται η αυστηροποίηση, ιδίως όσον αφορά τον αριθμό των μετακινήσεων και το χρονικό περιορισμό τους, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες και οι ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες. Διαβεβαίωναν όμως ότι η όποια απόφαση δεν θα θίξει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά ένα μικρό ποσοστό, το οποίο κάνει κατάχρηση στις μετακινήσεις του. Πάντως θέμα καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν εξετάζεται.

newsbeast.gr