Κορoνοϊός: Ποια παιδιά διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου – Οι επικίνδυνοι παράγοντες

Η πεποίθηση πως τα παιδιά είναι «άτρωτα» από τον κορωνοϊό έχει εξαλειφθεί εδώ και αρκετό καιρό, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως οι πιθανότητες σοβαρής νόσου είναι αρκετά σημαντικές -υπό όρους- και για τους ανηλίκους – Ποια παιδιά είναι πιο ευάλωτα στην COVID-19 και πώς πρέπει να γίνει η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό τους…

Καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο παρατηρούν διαφορές στη νόσο COVID-19 ανάμεσα σε παιδιά και ενηλίκους.

Δείτε ακόμα:  Squid Game: Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα κρυφά μηνύματα της σειράς – φαινόμενο

Παρόλο που οι παράγοντες κινδύνου για νοσηλεία και άσχημα αποτελέσματα υγείας έχουν καταγραφεί εκτενώς στους ενηλίκους, πολύ λιγότερα είναι γνωστά για τους κλινικούς παράγοντες που σχετίζονται με τη σοβαρότητα της νόσου στα παιδιά.

Σε μια προσπάθεια να συμβάλει στη διαμόρφωση στρατηγικών περιορισμού της εξάπλωσης για τα παιδιά που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής COVID-19, λοιπόν, ομάδα γιατρών από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Monroe Carell Jr. στο Vanderbilt μελέτησε δεδομένα από 45 παιδιατρικά νοσοκομεία των ΗΠΑ, τα οποία αφορούσαν 20.000 ασθενείς. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Journal of Hospital Medicine.

Δείτε ακόμα:  Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε ανάλογα με τις ανάγκες του σώματός μας

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr