Κορονοϊός: Πόσο θα διαρκέσει η ελευθερία για τους ανεμβολίαστους;

Σε τροχιά κανονικότητας έχει μπει η χώρα μας από την 1η Μαΐου, καθώς καταργήθηκε ο έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, ενώ ελεύθερη είναι πλέον η πρόσβαση για όλους στους κλειστούς χώρους.

Οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να δείξουν το ευρωπαϊκό τους πιστοποιητικό στις πύλες εισόδου της χώρας, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι κάνουν μόνο ένα rapid test την εβδομάδα με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Πόσο όμως θα διαρκέσει η ελευθερία; Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι εδώ και μερικές ημέρες αυξάνονται τα κρούσματα στο νότιο ημισφαίριο που μπαίνει στο χειμώνα, γεγονός που μας λέει ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και πιθανότατα το φθινόπωρο να πάμε σε μία αναμνηστική δόση εμβολίου.

Εάν αυτή η αναμνηστική δόση είναι υποχρεωτική, τότε για ένα μέρος του πληθυσμού δεν αποκλείεται να επανέλθουν ορισμένα μέτρα. Άλλωστε, τα περισσότερα από όσα άρθηκαν φαίνεται πως έχουν ημερομηνία λήξεως και προς το τέλος του καλοκαιριού θα επαναξιολογηθούν.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: «Πιο επιθετικές οι μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5» – «Στοχεύουν τους πνεύμονες»

Αυτό προκαλεί πονοκέφαλο και στους μερικώς εμβολιασμένους και νοσήσαντες, καθώς η διάρκεια των πιστοποιητικών θα έχει λήξει το φθινόπωρο.

ertnews.gr