Κορονοϊός: «Προ των πυλών» νέο lockdown – Δείτε που

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Εύβοια καταγράφει αρνητικό αριθμό στα κρούσματα κορονοιού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες ότι από το σύνολο των 605 νέων κρουσμάτων, οι 23 μολύνσεις εντοπίστηκαν στη Εύβοια, κατατασσοντάς την στην έβδομη θέση. Εξίσου την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2020, στο νομό επιβεβαιώθηκαν 26 νέοι φορείς Covid-19. Ενώ σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ η Περιφερειακή Ενότητα καταγράφει 12 νέα κρούσματα.

Επιπλέον συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στον ΕΟΔΥ καθώς εμφανίστηκαν αρκετά κρούσματα κορονοϊού σε μεγάλη εταιρεία της Αρτάκης, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Υγειονομικών Αρχών από τα κρούσματα της Παρασκευής τα 14 βρέθηκαν σε μεγάλη εταιρία η οποία εδρεύει στην Αρτάκη. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης, με κλιμάκια να σπεύδουν επί τόπου και να διενεργούν τεστ στο προσωπικό, σήμερα έχουν βρεθεί ακόμα 5 νέες μολύνσεις με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τις 19.

Χθες το απόγευμα του Σαββάτου, έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Κότσικα παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαιδΐτη, της δημάρχου Χαλκιδέων, της Ελληνικής Αστυνομίας, και του Λιμενικού, προκειμένου να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

Δείτε ακόμα:  Πόσο πιθανή είναι η θρόμβωση στη 2η δόση του AstraZeneca; Τι λέει ο Βατόπουλος

Σήμερα το πρωί έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), στην Χαλκίδα και στην Αρτάκη. Συνολικά ο δήμος Χαλκιδέων σήμερα κατέγραψε 10 νέα κρούσματα κορονοιού, από τα οποία τα δύο βρέθηκαν στην Χαλκίδα και τα οκτώ στην Αρτάκη.

newsbomb.gr