Κορονοϊός: Προσοχή αν το απολυμαντικό χεριών μυρίζει σαν βότκα ή τεκίλα!

Τον Μάρτιο, καθώς η πανδημία COVID-19 σάρωσε τον κόσμο και καθιστούσε καθημερινή την ανάγκη απολυμαντικού χεριών, πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια σημαντική λεπτομέρεια: την μυρωδιά του.

Ακόμα και σήμερα, πολλοί αναρωτιούνται “γιατί μυρίζουν τα χέρια σαν τεκίλα μετά το απολυμαντικό χεριών”;

Το άρωμα θα μπορούσε να αποδοθεί σε μια βίαιη αλλαγή που υπέστη η βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών όταν χτύπησε η πανδημία: για να επιβιώσουν, εκμεταλλεύτηκαν την εκτόξευση της ζήτησης για καθαρό οινόπνευμα για την παραγωγή απολυμαντικών χεριών. Έτσι τα αποστακτήρια επικεντρώθηκαν μόνο σε αυτό.

Δείτε ακόμα:  ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο που απευθύνεται σε καπνιστές

Για να φτιάξουν οποιοδήποτε είδος οινοπνευματωδών ποτών, οι εταιρείες ξεκινούν με αποσταγμένο αλκοόλ, δηλαδή αιθανόλη. Η αιθανόλη τυχαίνει επίσης να είναι το κύριο συστατικό του απολυμαντικού χεριών, γεγονός που ώθησε τη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών να εισέλθει στην αγορά απολυμαντικών.

Εξ ορισμού, η αιθανόλη είναι μια οργανική χημική ένωση που είναι άχρωμη και, παρόλο που έχει χαρακτηριστική οσμή, δεν πρέπει να μυρίζει όπως κάποιο συγκεκριμένο απόσταγμα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν το απολυμαντικό χεριών σας μυρίζει σαν τεκίλα, ή βότκα, είναι επειδή ο κατασκευαστής ενδέχεται να μην έχει ακολουθήσει τις κατάλληλες διαδικασίες παραγωγής.

Δείτε ακόμα:  Aριστοτέλης Ζαμπάς: Καρκίνος του μαστού - Συμπτώματα - Πρόληψη

iatropedia.gr