Κορονοϊος: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία του δήμου Αχαρνών

Σε απόγνωση βρίσκονται εκπαιδευτικοί και γονείς του δήμου Αχαρνών, λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολεία της περιοχής. Σήμερα μάλιστα το απόγευμα στις 7:00 οι εκπαιδευτικοί έχουν διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της πόλης, ζητώντας να υπάρξει ειδική μέριμνα και μαζικά τεστ, ώστε να μην αφεθούν στην τύχη τους η υγιεινή και η ασφάλεια στα σχολεία.

Οπως ανακοίνωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία, ενώ γονείς δηλώνουν επίσης θετικοί, αυξάνοντας τον προβληματισμό. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση σχολείων όπως το 23ο, 24ο, 18ο, 15ο, 3ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, ενώ ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί το 23ο δημoτικό σχολείο, όπου φοιτούν μαθητές ρομά.

Αναλυτικά ο σύλλογος των εκπαιδευτικών αναφέρει ότι: «Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, καθημερινά διαπιστώνονται νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 σε σχολικές μονάδες του δήμου Αχαρνών, με αποτέλεσμα να κλείνουν τμήματα. Γονείς μαθητών, από τμήματα που παραμένουν ανοιχτά, διστάζουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, στην προσπάθειά τους να τα προστατέψουν από τον ιό.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Επικίνδυνο παρκάρισμα πάνω στο δρόμο προς Αρτέμιδα (φωτό)

Ενδεικτικά αναφέρουμε περιπτώσεις σχολείων όπως το 23ο,24ο,18ο,15ο,3ο δημοτικά σχολεία Αχαρνών.

Επιπροσθέτως, δεν είναι λίγα τα σχολεία όπου γονείς ενημερώνουν ότι είναι θετικοί στον ιό, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η ανασφάλεια αναφορικά με τη διασπορά του. Σε έναν δήμο, που στην πλειοψηφία τους οι δημότες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για να κάνουν το τεστ, και ιδιαίτερα στην περίπτωση του 23ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, όπου όλοι οι μαθητές ανήκουν στην ευαίσθητη ομάδα των ρομά, είναι επιτακτική ανάγκη ο Δήμος και ο ΕΟΔΥ να μεριμνήσουν για τη διενέργεια δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολικών μονάδων, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί.

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, δε θα αφήσουμε στην τύχη την υγιεινή και την ασφάλεια στα σχολεία. Απέναντι στην κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης, που ρίχνει το βάρος της προστασίας της υγείας στην ατομική ευθύνη, και τα ανεπαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Αχαρνών, σας καλούμε μαζικά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που δεν είναι δεδομένα. Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονιών, σωματείων και μαζικών φορέων στην πλατεία Αχαρνών, σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 19:00.

Δείτε ακόμα:  Ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου, ανάμεσα στους πρώτους δήμους που κάνουν ανακύκλωση & εξοικονομούν χρήματα

Κρούσμα και σε σχολείο της Νέας Ιωνίας

Οπως αναφέρει ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», ένα νέο θετικό κρούσμα κορονοϊού διαπιστώθηκε σε σχολείο της περιοχής ευθύνης του συλλόγου. Αυτή τη φορά στο 1ο δημοτικό σχολείο της Ν. Ιωνίας. Ο Σύλλογος μεταξύ άλλων τονίζει ότι: «Θα καταγγείλει την οποιαδήποτε προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών της Διεύθυνσης και της Περιφέρειας να υποβαθμίσουν το συγκεκριμένο γεγονός και να μην προχωρήσουν στη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, παρά τις έγκαιρες προβλεπόμενες ενέργειες της διεύθυνσης του σχολείου σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας. Καλούμε την Περιφέρεια να δώσει τώρα εντολή να κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα, που εμφανίστηκε το διαγνωσμένο κρούσμα. Αντίθετη απόφαση θα βρει απέναντί της, την οργανωμένη κοινή απάντηση εκπαιδευτικών και γονιών. Να σταλεί τώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να προχωρήσει στα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και σε ευρεία ιχνηλάτηση των επαφών. Δε δεχόμαστε καμία δικαιολογία και ολιγωρία, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μελών της σχολικής κοινότητας σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι ελλείψεις και οι ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής.

Δείτε ακόμα:  Τα ΚΕΠ του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, εντάσσονται στο myKEPlive

Κλειστά 234 τμήματα και σχολεία λόγω κορονοϊού

Αυτή τη στιγμή 234 μεμονωμένα τμήματα ή σχολικές μονάδες έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, με την πλειονότητα να εντοπίζεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη. Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, έχει επισημάνει πως τα κρούσματα στα σχολεία είναι «εισαγόμενα» από το κοινωνικό περιβάλλον των μαθητών, τονίζοντας πως οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα παιδιά δύσκολα νοσούν, ενώ δεν μεταδίδουν εύκολα τη νόσο.

ethnos.gr