Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου για τα πεταμένα γάντια στους δρόμους

Δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν γεμίσει με πεταμένα γάντια, τα οποία οι πολίτες φορούν ως μέσο προστασίας λόγω του κορονοϊού, αλλά δεν φροντίζουν να τα βγάζουν και να τα πετούν με τον σωστό τρόπο.

Η κακή συνήθεια να πετούν στον δρόμο γάντια, χαρτομάντιλα και προστατευτικές μάσκες είναι επιβλαβής για το περιβάλλον αλλά και για τους εργάτες αποκομιδής απορριμάτων, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. Υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την πρακτική αυτή που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων αλλά και των συμπολιτών τους. Τα υλικά αυτά, ιδίως όσα είναι φτιαγμένα από πλαστικό, μπορεί να καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα.

“Σε γενικές γραμμές τις ημέρες των περιοριστικών μέτρων έχουν μειωθεί τα λεγόμενα εμπορικά σκουπίδια και αντιθέτως έχουν αυξηθεί τα οικιακά. Ωστόσο, αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι στους δρόμους της πόλης βρίσκονται καθημερινά πεταμένες μάσκες, γάντια και μαντιλάκια. Είναι ένα ζήτημα δημόσιας υγείας που οι πολίτες πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των συναδέλφων και του συνόλου των δημοτών” τονίζει ο εργάτης αποκομιδής σκουπιδιών του Δήμου Αθηναίων, Ιωάννης Αντωνόπουλος. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.