Κορονοϊός: Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι – Που εντοπίστηκαν παραβάσεις

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 53.638 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

10 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 4 καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία 2 στην Κρήτη και 2 στην Ήπειρο.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 608 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 55 άτομα.

Δείτε ακόμα:  Βάζουν «βόμβα» στον ΕΝΦΙΑ: Προτείνουν αυξήσεις φωτιά στις αντικειμενικές έως και 100%!

3 για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 2 στην Κεντρική Μακεδονία και 1 στην Αττική.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (102) σχετικές παραβάσεις.

1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 156 σχετικές παραβάσεις.

199 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Χειμώνας μέχρι την Τετάρτη και μετά... 30άρια!

40 στην Κεντρική Μακεδονία,  24 στη Στερεά Ελλάδα, 24 στα Ιόνια Νησιά,  21 στην Πελοπόννησο, 18 στη Θεσσαλονίκη, 16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 13 στην Ήπειρο, 11 στη Δυτική Ελλάδα,  10 στην Κρήτη, 9 στην Αττική, 7 στο Βόρειο Αιγαίο, 4 στη Θεσσαλία και 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 14.162 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 14.150 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 12 των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 34 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ.. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δείτε ακόμα:  Κορoνοϊός: Στον Πειραιά το Blue Star Delos - Σε καραντίνα η Γαλλίδα που διαγνώστηκε θετική

lawandorder.gr