Κορονοϊός: Συνεχίζονται κανονικά οι δοκιμές της AstraZeneca – Placebo είχε πάρει ο εθελοντής που πέθανε


Το θάνατο ενός εθελοντή στις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά της Covid-19 από την εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία Υγείας της Βραζιλίας (ANVISA) υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται σαφές αν ο εθελοντής είχε λάβει το εμβόλιο ή το εικονικό φάρμακο (placebo), ωστόσο το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγή με γνώση στην υπόθεση, υποστηρίζει ότι δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

Την εκδοχή αυτή επιβεβαιώνει πηγή και του Reuters, σημειώνοντας ότι αν ο εθελοντής αυτός είχε λάβει το εμβόλιο, οι δοκιμές θα διακόπτονταν.

Δείτε ακόμα:  Γ. Τράγκας: Όλοι ξέρουν στην κυβέρνηση ότι αν δεν ανοίξει το λιανεμπόριο και η εστίαση τώρα τα Χριστούγεννα, η ύφεση θα συνεχιστεί το 2021

Η ρυθμιστική Αρχή, δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες για το θάνατο του εθελοντή επικαλούμενη προσωπικά ιατρικά δεδομένα.

Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τον 28χρονο γιατρό Ζοάο Πέδρο Φεϊτόσα, ο οποίος φέρεται να πέθανε από επιπλοκές από τον κορωνοϊό στις 15 Οκτωβρίου.

Σε ανάλογη ανακοίνωση προχώρησε και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λέγοντας ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν.

cnn.gr